Chiellini és Bentancur a mérkőzésről

img_20210130_211929.pngAz Öreg Hölgy sikerét követően a megszokott módon természetesen egyes játékosok is az olasz sportsajtó kamerái elé álltak, hogy megtegyék mérkőzéssel kapcsolatos nyilatkozataikat, az interjút  adó futballisták pedig mindketten nagy örömmel, a jövőt illetően pedig reményekkel telve beszéltek az este folyamán tapasztaltakról.

A Juventus csapatkapitánya, a nagyszerű összecsapást játszót Giorgio Chiellini kiemelte, hogy együttesének korábban le kellett volna zárnia a találkozót, azonban mindent összevetve elégedettségnek adott hangot, melyet kiváltképp a Zebrák küzdőszelleme miatt érzett.

"A mérkőzést megelőzően azt tartottam legfontosabbnak, hogy a csapat nagy összhangban, valamint hatalmas győzelem iránti vággyal futballozzon, ezt pedig sikerült is véghez vinnünk" – kezdte mondanivalóját a harminchat esztendős védő a Sky Sport Italia kérdésére.

"Nehéz találkozó áll mögöttünk, melyen egy Juventustól megszokott teljesítménnyel álltunk elő, bár jobb lett volna, ha korábban eldöntjük a három pont sorsát. Úgy vélem, hogy januárban igen sokat fejlődtünk, s a meccseink legtöbbjét is meg tudtuk nyerni."

Februárban még az év első hónapjában tapasztaltaknál is nehezebb dolga lesz az olasz rekordbajnoknak, ám Chiellini hisz benne, hogy a Zebrák képesek lesznek a szükséges produkciót nyújtani, mivel véleménye szerint a játékosok teljes mértékben összehangolódtak az utóbbi időszakban.

"Az előttünk álló három hét igen zsúfoltnak ígérkezik, mivel háromnaponta pályára kell lépnünk, azonban feltett szándékunk, hogy versenyben maradjunk, ekképp készen állunk a kihívásokra.

Mindenki egy hullámhosszon van, ha pedig ebben a szellemben folytatjuk, nagyszerű eredményeket érhetünk el együtt. Ebben az is segíteni fog bennünket, hogy mindannyian bevethető állapotban vagyunk, egyedül Paulo hiányzik a csapatból."

A torinói alakulat következő mérkőzésén ismét az Interrel fog szembenézni, mely csapattól egyetlen januári vereségét kellett elszenvednie, ám a Nerazzurri ezúttal a kupában lesz a Juventus ellenfele.

"A Coppa Italia egy külön versenysorozat, melyben különálló mérkőzéseket kell megívnunk kieséses fordulókban, míg a Serie A inkább egy kerékpárfutamra hasonlít, melynek rengeteg szakasza van. Egyedül az a feladatunk, hogy továbbra is így teljesítsünk, ebben az esetben pedig az eredmények is jönni fognak" – zárta szavait a Bianconeri hármasa.

A fekete-fehérek egyre jobban teljesítő középpályása Rodrigo Bentancur elmondása szerint csapata nagyszerű úton halad, valamint kiemelte személyes teljesítményét is, mely miatt elmondása szerint nagy öröm tölti el.

"Elégedettnek érzem magam, mivel olyan formában futballozom, amilyenben szeretnék, az elmúlt mérkőzéseken pedig nagyszerűen teljesítettem, ahogyan mindenki más a középpályán. Mindig csak a soron következő találkozónkra kell gondolnunk, ahogy a mai nap előtt is kizárólag a Sampdoria járt a fejünkben. Győznünk kellett, ezt pedig sikerült is elérnünk, így rendkívül boldogok vagyunk" – jelentette ki a Sky Sport Italiának.

"A hátunk mögött hagyott összecsapásokon nagyszerű produkcióra voltunk képesek a környezetemben futballozó társaimmal. Ha kilépünk a pályára, minden tőlünk telhetőt meg szeretnénk tenni az együttesünkért, és ugyanúgy örülünk egymás sikerének, mint a sajátjainknak. Személyes tekintetben elmondhatom, hogy registaként is szeretek futballozni, azonban valamivel előrébb is szívesen szerepelek, mivel így könnyebben kerülhetek a kapu előterébe.

Úgy vélem, hogy a lövéseimnél nincs elég önbizalmam, ezért az edzések végeztével mindig gyakorlom ezeket is, hogy e téren is fejlődhessek. A fő feladatunk azonban továbbra is az, hogy eljuttassuk a labdát a csatárokhoz, ezt pedig eredményesen tesszük" – zárta szavait az uruguayi labdarúgó.