Audero: "Remélem, hogy újra átölelhetem Pirlót"

audero.jpgA Juventus egykori kapusa, Emil Audero a minap érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett korábbi együtteséről, illetve a torinóiak újkori sikersorszakának meghatározó játékosairól, például a Bianconeri jelenlegi mesteréről, Andrea Pirlóról, s a negyvenharmadik életévét éppen tegnap betöltő legendás hálóőrről, Gianluigi Buffonról.

Az Öreg Hölgy saját nevelésének számító futballista korábban az egyik legnagyobb tehetségnek számított posztján, ám mivel az olasz rekordbajnoknál nem sok lehetőség adatott meg neki, 2018 nyarán előbb kölcsönben csatlakozott a Sampdoria együtteséhez, mely alakulat 2019-ben véglegesen is megszerezte játékjogát.

"Még gyermek voltam, mikor a Juventusnál szerepelhettem, azonban ekkor megadatott számomra, hogy Gigi Buffonnal edzhessek, így pedig a pályán kívül is megismerhettem a személyiségét, megtapasztalva a hihetetlen karizmát, ami belőle árad" – jelentette ki a huszonnégy éves labdarúgó a TMW Radio adásában.

A Blucerchiati gárdája szombaton éppen a Zebrákkal mérkőzik meg a Luigi Ferraris gyepén, ennek következtében pedig arról is kérdezték Auderót, hogy milyen emlékei vannak a Maestróról, aki első, trénerként eltöltött idényében éppen korábbi csapatának vezetőedzői feladatait látja el. 

"Nem egyszer előfordult, hogy az edzéseken Pirlo engem is megbüntetett a híres szabadrúgásai révén. Mikor ilyen helyzetekben kellett védenem, mindig a lehető legjobb teljesítményt akartam nyújtani ellene, ám az eredmények egyáltalán nem voltak pozitívak számomra" – tette hozzá mosolyogva.

"Tisztán emlékszem arra a napra, mikor először ülhettem a Juventus kispadján, mely éppen egy torinói derbi alkalmával történt. Gigi Buffonnak aznap láza volt, így Marco Storari állt a csapat kapujában, míg én a tartalékok között foglalhattam helyet.

Mikor Pirlo a mérkőzés utolsó percében, 1-1-es állásnál betalált, azonnal odarohantam hozzá, hogy átöleljem. Remélem, hogy a következő győzelmünk után újra megölelhetem, mivel mindig is jó kapcsolatban álltam vele."

A kapus, önbizalma ellenére pontosan tudja, hogy milyen nehéz feladat vár rá az Öreg Hölgy ellen, hiszen a fekete-fehérek keretében jelenleg a nem kisebb kihívást jelentő Cristiano Ronaldo az első számú gólfelelős, aki már nem egyszer talált be Auderónak is.

"Az összecsapásokra való felkészülés során természetesen tanulmányozhatod Ronaldo megmozdulásait, ahogyan csak szeretnéd, azonban mikor szemtől szemben állsz vele, a tulajdonságai, illetve a kreativitása miatt nem sok mindent tehetsz ellene.

Természetesen jó lenne legalább egy pontot elvenni a Juventustól, ez személyes szinten is elégedettséggel töltene el.

Az első itteni évemben már előfordult, hogy közel álltunk egy ilyen bravúrhoz, mivel akkor mindössze 2-1 arányban kaptunk ki az Allianz Stadium gyepén, s azt ezt követő találkozókon is jól teljesítettünk ellenük. Meglátjuk, hogy szombaton mi fog történni" – zárta szavait a hálóőr.