Az ultrák üzentek Mandžukićnak

mario_mandzukic_juventus_v_monaco_uefa_champions_zujwh48oqb4l.jpgMint ismert, a mai nap folyamán a Juventus korábbi futballistája, a Torinóból 2020 januárjában eligazoló Mario Mandžukić visszatért a Serie A-ba, mivel, mint ahogy arra az utóbbi napok alapján számítani lehetett, az olasz bajnokság jelenlegi listavezetőjéhez, az AC Milan alakulatához szerződött, új gárdájával pedig fél évre szóló, ám bizonyos feltételek megvalósulása esetén meghosszabbítható kontraktust kötött.

Habár az Öreg Hölgy szerelmesei közül világszerte sokan nehezményezték, hogy a horvát labdarúgó, aki a Zebráknál eltöltött évei alatt hatalmas közönségkedvencnek számított, éppen a Bianconeri egyik legnagyobb idei riválisához igazol, a klub rajongóinak egyik legnagyobb ultracsoportja, a Curva Sud Juventus 1897 szívmelengető üzenetében hat sikeres hónapot kívánt a csatárnak a milánói alakulatnál. 

"Marione, neked örökké kiemelt helyed lesz a szívünkben, mindazért, amit tettél azért a csapatért, a szenvedélyedért, s a mindannyiunkkal ápolt különleges kapcsolatodért" – írta a szurkolói csoport hivatalos Instagram-oldalán.

"Imádtunk téged a karakánságodért, melyet minden egyes mérkőzésen megmutattál a világnak. Szerettünk a félelemért, melyet a puszta jelenléted keltett az ellenfelekben. Felnéztünk rád, mert mindig komoly maradtál, szinte sosem nevettél, s mindannyiunkat jó érzéssel töltött el, mikor egyszer-egyszer mégis elmosolyodtál.

Az arról szóló lista, hogy miért kedveltünk téged, igen hosszú lenne, azonban annyi biztos, hogy különleges érzelmeket tápláltunk irántad. Azonban Marione, a mai naptól fogva már a Rossoneri mezét viseled.

Minden értelemben véve profi labdarúgó vagy, így természetes, hogy vissza akartál térni Olaszországba. Nem tudunk elítélni a döntésed, s a választott csapatod miatt, de fájni fog, hogy a jövőben az ellenfelek között kell látnunk téged a pályán, ahogyan biztosak vagyunk abban is, hogy neked is fájni fog, ha ellenfélként találkozol majd velünk.

Harmincnégy, közel harmincöt évesen az emberrel megeshetnek az efféle dolgok. Ha egy szóval szeretnénk kifejezni mindazt, melyet fentebb leírtunk, annyit mondhatnánk, hogy sok sikert kívánunk neked Marione, és szívből reméljük, hogy hat boldog hónapban lesz részed az új együttesednél, azonban ne hibáztass bennünket azért, hogy nem kívánunk neked győzelmeket.

Ciao, Marione. A Te Curva Sudod, a Bianconeri."

A horvát támadó, aki 2015-től kezdődően szolgálta az olasz rekordbajnokot, mely idő alatt 162 pályára lépésen 44 gólt szerzett, illetve 17 gólpasszt osztott ki, meghatódva köszönte meg a Juventus ultráinak üzenetét, melyek elmondása szerint hatalmas büszkeséggel töltötték el.

"Köszönöm ezeket a csodálatos szavakat... Mindig büszke leszek, hogy a Juve történetének része lehettem" – jelentette ki Mandžukić.