Játékosok értékelése – a Sassuolo elleni meccs

sassuolo_elleni_gyozelem.jpgA Juventus vasárnap este folytatta menetelését a bajnokságban, s Andrea Pirlo alakulatára ezúttal nem kisebb feladat várt, mint a jelenlegi idényben a történetének legjobb szereplését bemutató Sassuolo legyőzése. Habár az Öreg Hölgy számos futballistát nélkülözni kényszerült a mérkőzésre való felkészülés során, ráadásul a Neroverdi nem egyszer kemény belépőinek eredményeképpen további kulcsjátékosokat veszített el a találkozó közben, az olasz rekordbajnok végül sikeresen begyűjtötte a három pontot egy olyan együttes ellen, melynek kiválóságát mi sem mutatja jobban, mint hogy tíz emberre fogyatkozva is a mérkőzésben tudott maradni, sőt ki is tudott egyenlíteni a torinóiakkal szemben.

Maga mérkőzés nem marad meg valószínűleg annyira az emlékeinkben, mint Danilo sistergős rakétája, ami a Juventus szempontjából nem is véletlen. A Sassuolo szinte végig meccsben tudta tartani magát, s változó volt, hogy éppen melyik együttes dominál, de összességében a Bianconeri alakította ki a nagyobb ziccereket, még azzal együtt is, hogy sokszor meglehetősen ügyetlenre sikerült a befejezés. Szintén jó jel, hogy De Zerbi fiai nem tudtak olyan helyzeteket kidolgozni, mint amiről ismertek, ennek ellenére mégis szereztek egy gólt, ami ezúttal videó formájában kerül kielemzésre.

 

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: Nem dolgoztatták meg igazán, mindösszesen egyszer kellett hárítania. 37 alkalommal passzolt, ebből mindössze két átadás volt pontatlan.
  • Danilo: Az idei szezonban már nem egyszer megmutatta, hogy milyen jó érzéssel osztogatja a kulcspasszokat, azonban ezen az összecsapáson nem csak egy nagyszerű gólpasszt osztott ki, hanem lőtt egy irgalmatlanul nagy gólt is. A védekezést is megoldotta, a hat szerelés, egy közbeavatkozás, hat megnyert párharc mellett a négy pontos hosszú átadás és 90%-os passzpontosság kifejezetten jól néz ki a neve mellett, nem úgy, mint az, hogy ötször kicselezték.
  • Bonucci: Borzasztó rosszul kezdte a mérkőzést, több hibát is összehozott, majd elkezdett Demiralhoz és Danilóhoz hasonlóan jól teljesíteni. Így is volt egészen a kapott gólig, amiben nyakig benne volt, sajnos szokás szerint, idén ismét kész életveszély a pályán. A statisztikái még nem is néznek ki annyira rosszul, kétszer tisztázott, kétszer szerelt, megnyert három párharcot (a négyből), kiosztott két kulcspasszt, volt három hosszú átadása (a négyből) és 94%-os pontossággal passzolt.
  • Demiral: Nem láthattunk tőle kifejezetten klasszis megoldásokat, viszont panasz se lehet rá, stabil volt. Kétszer tisztázott, kétszer blokkolt, kétszer közbeavatkozott, kétszer szerelt, megnyert két párharcot, volt egy hosszú indítása és 99%-os pontossággal passzolt.
  • Chiesa: Már az is bravúros, hogy pályán tudott maradni azután a belépő után, de még valami kevéskét hozzá is tudott tenni a játékhoz. Nem játszott olyan klasszis módon, mint az utóbbi időben, de még így is megzörgette a kapufát, kiosztott egy kulcspasszt, megcsinált négy cselt, megnyert öt párharcot, egyszer közbeavatkozott, egyszer szerelt és 85%-os pontossággal passzolt.
  • Arthur: Azzal nem vádolhatjuk, hogy nem próbálta eléggé segíteni a támadásokat, ugyanis a szezonban most először próbálkozott lövéssel, s kiosztott két kulcspasszt is, ráadásul ezek hosszú átadások voltak. Ez mind szép és jó lenne, de sajnos védekezésben gyenge volt, a kapott gólban is szerepelt vállalt, illetve ezen felül voltak egyéb hibái is. Mindössze két párharcot nyert meg, háromszor közbeavatkozott, egyszer szerelt és 96%-os pontossággal passzolt.
  • Bentancur: Nem mutatott semmi különöset egy félidő alatt, de mégse lett volna feltétlen indokolt lecserélni már az első játékrész végén. Kiosztott egy kulcspasszt, volt egy hosszú átadása és egy beadása, megnyert egy párharcot, egyszer tisztázott és 96%-os pontossággal passzolt.
  • Frabotta: Ő Bonuccival ellentétes utat járt be, ugyanis pont, hogy jól kezdte az összecsapást, ha a megoldásai nem is voltak teljesen pontosak, legalább aktív volt. A meccs előrehaladtával viszont egyre hitványabb lett a produkciója, egyre többet hibázott és egy egészen nagy hibát is vétett utolsó emberként, de gólpasszával mégis komoly részese volt a győzelemnek. Háromszor avatkozott közbe, volt egy életerős lövése, egy pontos beadása és két hosszú átadása is, azonban egyetlen párharcát se nyerte meg, összességében pedig 85%-os pontossággal passzolt.
  • McKennie: Nagyon kár, hogy sérülés miatt le kellett cserélni, mert egészen ígéretesen játszott, amit az a gyönyörű megmozdulássorozat jobban megmutat, mint a statisztikái. Kiosztott egy kulcspasszt, megcsinált egy cselt, megnyert két párharcot és egyszer közbeavatkozott.
  • Dybala: Nem nyújtott valami sokat azalatt a 43 perc alatt amit a pályán tölthetett, de ettől biztos, hogy több lett volna benne. Kiosztott egy kulcspasszt, volt egy beadása és egy hosszú átadása is, megnyert két párharcot, egyszer szerelt és 94%-os pontossággal passzolt.
  • Ronaldo: Az egész meccsen gyengén játszott, olyan ziccereket is kihagyott, amit szinte sosem, de a végén csak betalált, hogy ne érje szó a ház elejét. Hatszor próbálkozott lövéssel, megcsinált négy cselt, kiosztott egy kulcspasszt, volt egy hosszú átadása, megnyert öt párharcot és 85%-os pontossággal passzolt.

 

  • Ramsey: Csereként állt be, majd le is cserélték. Úgy játszott, hogy kis túlzással büntetni kellene az ilyen teljesítményt, azonban a találkozó végén mégis ő szerezte a győztes gólt. A produkciójára inkább nem térnék ki, de annyit elmondhatok, hogy a statisztikái nem mutatják meg a valóságot. Kiosztott négy kulcspasszt, volt két beadása és egy hosszú indítása, négyszer próbálkozott lövéssel, megnyert három párharcot, egyszer szerelt és 90%-os pontossággal passzolt.
  • Kuluševski: Nem szállt be rosszul, de az a kihagyott ziccer nagyon csúnyán nézett ki. Kiosztott négy kulcspasszt, megcsinált egy cselt, 84%-os pontossággal passzolt, azonban ötször kicselezték és 11 párharcából csak egyet nyert meg.
  • Rabiot: Szokás szerint nem látványosan, de tette a dolgát. Kiosztott egy kulcspasszt, megnyert két párharcot, kétszer tisztázott, egyszer szerelt és 94%-os pontossággal passzolt.
  • Bernardeschi és Morata: Nagyon keveset voltak pályán, nem lehet értékelni őket.

kepernyofelvetel_445.png

Meccs embere: Danilo