Rövid elemzés – a Milan elleni mérkőzés

milan_elleni_gyozelem.jpgEgy igencsak élvezetes, és izgalmas összecsapást játszott az olasz rekordbajnok és a listavezető, amiből végül szerencsére előbbi jött ki jól, ugyanis három ponttal térhettek haza a torinóiak. Ha az ember ránézett a kezdőcsapatokra, nem biztos, hogy az első gondolata az lett volna, hogy két ilyen komoly gárda csap össze, ugyanis mindkét együttesnek igencsak megtépázott kerettel kellett kiállnia.

Nem kis fegyverténynek számít a bajnoki veretlenségét csaknem egy éve őrző Milan legyőzése, a legfőbb kulcs ezúttal azonban nem a tökéletesen kidolgozott taktika, az edzői húzások, a nagyszerű csapatjáték volt, hanem a klasszis villanások. Ezen a meccsen Dybala és Chiesa volt képes ilyen megmozdulásokra, rajtuk kívül pedig de Ligt és Szczęsny nyújtott igazán jó teljesítményt. Lefelé igazán komoly mértékben csupán két játékos lógott ki: Bentancur, aki egészen addig süllyedt, míg a védelem előtt nem kellett szerepelnie, igen komoly nyomás alatt, illetve Ramsey, akinek a mutatványára nehéz szavakat találni.

A Juve nem játszott igazán jól, nagyon szenvedett a presszing alatt, ráadásul elképesztő mennyiségben szórta el a piemonti gárda a labdákat, és mindösszesen egy periódusban tudott komolyan dominálni, ami végül gólt eredményezett.

Nagyon jó jött volna, ha a Maestro előbb meglépi Arthur becserélést, de ha a brazil megfelelő fizikai állapotban volt, kezdőként sem lett volna elvetendő ötlet szerepeltetni, mert vele sokkal gördülékenyebben működtek volna a labdakihozatalok. A második félidő érdekes momentumához köthető pillanat a két nagyszerűen játszó zebramezes futballista lecserélése volt, s ugyan elsőre kicsit bosszankodhattunk, hogy Pirlo miért váltja le az összecsapás két legjobbját, erre tiszta választ csak a meccs után kaphattunk, mikor Chiesa elmondta, hogy volt egy kisebb sérülése, amit minden bizonnyal a lövés pillanatában szedhetett össze. Nagy valószínűséggel ennek szólt a nagy elégedetlenkedés, és nem Pirlo döntésének, ami ezen esetben teljes jogos elhatározás volt, ahogy Dybala lehozása is, ha valóban kisebb lázzal küzdött pár nappal ezelőtt. Annyi biztos, hogy a cserék nagyon bejöttek, ugyanis McKennie gólt, míg Kuluševski gólpasszt jegyezhetett fel.

Az elemzésnek még nincs vége, ugyanis a pályán megfigyelhető taktikai finomságokról láthattok ábrákat:

kepernyofelvetel_441.png

kepernyofelvetel_427.png

kepernyofelvetel_430.png

kepernyofelvetel_432.png

eee.png

kepernyofelvetel_438.png

kepernyofelvetel_440.pngkepernyofelvetel_443.png