A Juve szponzorszerződést hosszabbított a Jeeppel

134204602_3723272827760625_4828189253867147790_n.jpgA Juventus hivatalos oldalain jelentette be, hogy meghosszabbította mezszponzorációs szerződését az Andrea Agnelli érdekeltségébe tartozó Jeep nevezetű céggel az elkövetkezendő három idényre, mely valamivel több, mint 45 milliós euró bevételt jelent évente, amihez hozzáadódnak a meccsek utáni bónuszok is.

A Juventus és a többek között a Jeep igazgatásáért is felelős FCA Italy egyaránt az Agnelli-Elkann-féle Exor családi vállalat tulajdonát képzik, ennek fényében pedig korántsem meglepő, hogy az olasz rekordbajnok újabb, hosszabb távú együttműködést írt alá a társasággal.

"A Juventus Football Club S.p.A ("Juventus") közli, hogy megállapodásra jutott az FCA Italy S.p.A ("FCA") cégével a mezszponzorációs szerződésének megújításával kapcsolatban, amely az elkövetkezendő három idényre ad érvényességet (2021/22, 2022/23, 2023/24).

A felek álláspontja szerint jelen megállapodás egy sikeres, valamint kölcsönös elégedettségre okot adó partnerségből ered, mely a 2012/2013 idény óta tart a Juventus és a Jeep között.

A megegyzezés 45 millió eurós alapdíjat ír elő az elkövetkezendő idényekre, valamint további bónuszokat garantál a mérkőzések eredményétől függően" – olvasható a közleményben.

Az egyezség értelmében a Juventus éves mezszponzorációs bevétele 108 millió eurót valamivel meghaladó összegre rúg majd,  melyből 51 millió eurót a mezgyártó Adidas, 45 millió eurót a Jeep, illetve valamivel több mint 12 milliót a felszerelések hátulján szereplő Cygames biztosít a Zebráknak.

Bár az Öreg Hölgy az elmúlt években Cristiano Ronaldo szerződtetésével jelentősen növelte marketingértékét a befektetők között, nem kis részben olyan feltörekvő ágazatoknak köszönhetően, mint a közösségi média, egyes olasz lapértesülések szerint a szerződéshosszabbítás nem kizárólag a portugál sztárnak köszönhető, mivel abban jelentős szerepe van az amerikai Weston McKennie-nek is, aki Bianconerihez való igazolásával az Egyesült Államok piacát is megnyitotta a fekete-fehérek előtt, melynek révén új lehetőségek tárultak föl a torinói alakulattal együttműködő partnercégek számára is.