Capello: "Dybala bármire képes a pályán"

capello_on_juve_barca.jpgA mai napon újabb nyilatkozat jelent meg a Juventus argentin játékosának, Paulo Dybalának helyzetét illetően, ezúttal pedig nem más, mint a híres-hírhedt olasz szakember, Fabio Capello mondta el véleményét La Joyáról, illetve problémáinak lehetséges megoldásáról.

A sikeres pályafutást maga mögött tudó mester, aki edzőként és futballistaként is szolgálta az Öreg Hölgyet, valamint olyan patinás klubokat irányított, mint az AC Milan, az AS Roma, vagy éppen a Real Madrid, kijelentette, hogy Dybalát a Tottenham Hotspur csatárával, Harry Kane-nel kellene elcserélnie Fabio Paraticinek, továbbá elmondása szerint biztos benne, hogy a tízes mezben játszó labdarúgó hamarosan ismét régi fényében tündököl majd, s hogy problémái a tavaszi koronavírusából adódnak.

"Dybala állapotára egyértelműen a koronavírus a magyarázat, főleg egy olyan játékos esetében, mint ő, aki egyébként játszi könnyedséggel tud kicselezni embereket" – szögezte le a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

"Az a benyomásom róla, hogy kissé befejezetlen futballista. Képes magával ragadni a szurkolókat, ugyanakkor számos kétséget is hagy saját magával kapcsolatban. Azonban az vitathatatlan, hogy kiváló képességekkel rendelkezik, s mindennek a birtokában van, amire csak szüksége lehet.

Szüksége van néhány fizikai feltételre ahhoz, hogy visszatérjen, s újra a legjobb tudása szerint futballozzon. Paulónak 100%-ban jól kell éreznie magát, hiszen ha nincsenek testi gondjaid, mentálisan is szembe tudsz nézni az ellenfelekkel, vagy akár a csapattársakkal, az edzővel, illetve a klubbal is.

Dybala egyszerűen bármire képes a pályán, ha a megfelelő állapotban van, akár még Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata mellett is szerepelhet egyidejűleg, egy hármas felállás keretein belül."

Az egykori tréner kinyilvánította, hogy személy szerint fel sem merülne benne, hogy az argentin futballistát Paul Pogbára cserélje el a Manchester Uniteddel, valamint elmondta azt is, hogy Dybala a korábbi jugoszláv középpályásra, Dejan Savićevićre emlékezteti őt, akivel az AC Milan együttesénél dolgozott együtt.

"Paulóról legfőképpen Savićević jut eszembe, ő is inkább a jobb oldal felől indult középre, emellett remekül látott a pályán, s nagyszerűen cselezett. Annyi erővel bírt a lábaiban, hogy könnyedén el tudta kerülni, hogy elvegyék tőle a játékszert.

Dybala jobban teljesít a kapu előtt, míg Dejan inkább az előkészítésben jeleskedett, s rendívül gyorsan passzolt. Hozzá képest Dybala talán kissé énközpontúbb.

Már korábban is kijelentettem, hogy sosem adnám el Dybalát, csak azért, hogy megszerezzem Pogbát. Sokkal inkább a Tottenham angol csatárával, Harry Kane-nel cserélném el, ha lehetőségem lenne rá" – zárta szavait Capello.