Arturo Vidal: "Nem félek kimondani a Scudetto szót"

vidal_mutogat.jpgArturo Vidal a Sky mikrofonjai előtt kijelentette, hogy  nem fél kimondani a Scudetto szót, és állítása szerint a Juventus továbbra is a bajnoki cím legnagyobb esélyese maradt.

Nerazzurrinak hét Serie A-bajnokit sikerült nyernie zsinórban, és jelen pillanatban csupán  egy ponttal vannak lemaradva a listavezető AC Milantól.

"Nem félek kimondani a Scudetto szót, hiszen nyertem pár trófeát a németeknél, és a spanyoloknál is. Sokat kell dolgoznunk nap mint nap, és a lehető legjobb játékra kell összpontosítanunk. Meglátjuk, hogy ez elegendő lesz-e a bajnoki cím megnyeréséhez"- kezdte mondandóját.

"Tavaly közel állt a csapat ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot. Fiatal együttes volt már akkor is, akik keményen dolgoztak, de végzetes hibákat követtek el döntő pillanatokban, ami befolyásolta a Serie A kimenetelét.

Emiatt óvatosnak kell lennünk idén, és koncentrálnunk kell. Nehéz időknek nézünk elébe, de a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy elérjük a célunkat, ami a bajnoki cím megnyerése lenne."

A milánói kék-feketéknek idén se volt túl sok szerencséjük, mivel már a Bajnokok Ligájának csoportköréből kiestek, és az Európa-liga kieséses szakaszába sem sikerült bejutniuk.

"Az álmom az, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját, de ez rendkívül nehéz feladat a számomra. Ez egy új projekt, sok a fiatal játékosunk van, akik győzelemre vágynak. Szomorú vagyok amiatt, hogy már a csoportkörben kiestünk, de van még további két célunk, amit teljesíteni szeretnénk.

Minden fronton jól szerettünk volna teljesíteni. Sok pontot szereztünk a Bajnokok Ligájából való kiesésünk után a bajnokságban, így sikerült megmutatni az igazi arcunkat. A legfontosabb dolog mégis az, hogy keményen dolgozzunk, mert tudatában vagyunk annak, hogy ez a szezon rendkívül nehéz lesz."

Vidal úgy gondolja, hogy az ex-csapata, az Öreg Hölgy még mindig esélyese lehet az idénynek, még úgyis, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, 10 pontos lemaradásban vannak az első helyzet AC Milannal szemben.

"Nagyon erős csapat a Bianconeri,  és magabiztosak a dolgukban. Egyhuzamban kilencszer nyerték meg a bajnokságot, mindenük megvan ahhoz, hogy az egyik legerősebb csapatnak hívhassuk őket idén is.

Négy gyönyörű szezont töltöttem el az Öreg Hölgynél, heteken keresztül tudnék mesélni az ott eltöltött időről, de a jövőmre kell összpontosítanom.

Sosem álltam kapcsolatban senkivel a Juventusból, leszámítva Antonio Contét. Mielőtt még az Interhez csatlakoztam volna, beszéltünk arról, hogy talán másik klubbot kellene választanom a Barcelona helyett. Megragadva a lehetőséget, azt mondtam neki: 'Szeretnélek téged követni, hogy újra együtt lehessünk győztesek' - fejezte be a nyilatkozatát a chilei játékos.