Ancelotti: "Khedira januárban érkezhet"

4_bild.jpgAz Everton vezetőedzője, a korábban több jelentős olasz és európai csapatnál is tevékenykedő Carclo Ancelotti egy friss kijelentésében elismerte, hogy a januári átigazolási időszakban készen áll megkezdeni a tárgyalásokat a Juventus kegyvesztetté váló középpályása, Sami Khedira ügyében, hogy az angol klubhoz csábíthassa a futballistát.

A német labdarúgó, ugyan Massimiliano Allegri idejében alapembernek számított az Öreg Hölgynél, az utóbbi években háttérbe kényszerült, Andrea Pirlo érkezésével pedig a keretből is kiszorult, így a jelenlegi szezonban még egyetlen percet sem játszott. A játékos szerződése 2021 nyaráig él Torinóban, azonban a Goal értesülései szerint mind ő, mind pedig a Bianconeri vezetősége a kontraktus téli felbontására törekszik, s optimistán tekintenek a jövőbe ezzel kapcsolatban.

Khedira már csak azért is képbe kerülhet az Evertonnál, mivel a Mersey-parti alakulat mestere, Carlo Ancelotti korábban évekig dolgozhatott vele a Real Madrid gárdájánál, ahol többek között a Bajnokok Ligája trófeáját is sikerült elhódítaniuk a sorozat 2013/2014-es kiírásában.

Az angol együttesnek egyébként is szüksége lenne további középpályásokra, mivel a nyáron a Napoli együttesétől szerződtetett Allan combhajlítója a hét közepén megsérült a Leicester City elleni bajnokin, ami akár hosszabb kihagyást is előidézhet a brazil számára.

Az olasz trénert ezen okok miatt nemrég arról kérdezték, hogy kapcsolatban állnak-e Khedirával, aki ugyan tagadta, hogy pillanatnyilag téma lenne a német megszerzése, nem zárta ki ennek lehetőségét sem, s elmondása szerint már januárban elképzelhetőnek véli az üzlet kivitelezését.

"Sami Khedira játszott már az irányításom alatt a Real Madridban, ahol nagyon fontos játékosunk volt" – mondta a szakember a harminchárom éves labdarúgóról. "Jól emlékszem rá, de nem hinném, hogy jelenleg szoros kapcsolatban állnánk vele, vagy hogy megkerestük volna. Talán januárban sor kerül erre" – tette hozzá sejtelmesen.

Az egykor az AC Milant, a Juventust, valamint a Napolit is irányító Ancelotti a továbbiakban elmondta, hogy bár a klubot érdeklik a januárban megszerezhető lehetőségek, nem folytatnak őrült hajszát egyes játékosokért, s mivel a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Lucas Digne pótlása megfelelően sikerült Ben Godfrey bevetésével, balhátvédet sem igyekeznek majd igazolni.

"Keressük a lehetőségeket a januári transzferpiac tekintetében, mindazonáltal nem kergetjük magunkat emiatt nagy izgalmakba. A csapat versenyképes.

Kissé aggodalommal töltött el bennünket, mikor Digne megsérült, de a rehabilitációja rendkívül jól és nagyon gyorsan halad, ráadásul Ben Godfrey remekül szerepel balhátvédként, így nincsenek nagy ambícióink a következő átigazolási szezonban."

A jelenleg a Zebrák első csapatánál edző, azonban a játékpercekhez valószínűleg soha többé nem jutó Khedira az újságok információi alapján maga is nyitott lenne az Evertonhoz való csatlakozásra, melyet el korábbi interjúban részben el is ismert.

"Ancelottival sokszor beszélünk telefonon, illetve gyakran írunk egymásnak. Mindenki ismeri a helyzetemet" – szögezte le a Bild kérdésére.