Játékosok a mérkőzésről

ronaldo_juventus_2020_21_gollini_rigore_460x340.jpgA Juventus tegnap este 1-1-es döntetlent játszott az Atalanta együttesével, a két csapat fordulatos összecsapásának főszereplői pedig minden bizonnyal a kapusok voltak, akik több nagy védéssel is segítették alakulatukat, nem egy esetben megmentve őket a vereségtől.

Az Öreg Hölgy első számú hálóőre, Wojciech Szczęsny mérkőzés után adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a Juventus minden egyes mérkőzésen a győzelemért futballozik, ugyanakkor elismerte, hogy a csapat túl sok döntetlent játszott az idei szezonban.

A lengyel labdarúgó izgalmas párharcot vívott a túloldali kapuban álló Pierluigi Gollinivel, akit ő maga is méltatott a lefújást követően.

"Gollini bemutatott néhány csodálatos védést, s bár az én hárításaim egyszerűbb feladat elé állítottak, sokat hozzátettem a meccshez" – szögezte le a Sky Sport Italiának.

"Hiányzott belőlünk a kellő nyugalom a kulcsszituációkban, nem voltunk elég magabiztosak a kapu előtt. Sok helyzetet teremtettük, azonban mindössze egy gólt szereztünk, azt is a tizenhatoson kívülről.

A bekapott gólnál nem volt szerencsénk. Rabiot kissé megcsúszott, Freuler pedig remekül találta el a labdát. Azonban ez előfordul, ha egy ilyen csapatot lövési kísérlethez engedünk. Mindazonáltal nekünk is több találatot kellene szereznünk."

A Serie A mezőnye idén sokkal kiegyensúlyozottabb, mint az ezt megelőző években, az élen álló öt gárda például öt ponton belül tartózkodik, így nyitottá téve a Scudettóért folyó harcot.

"Rendkívül kiegyensúlyozott bajnokságról beszélünk, melyben sok csapat küzd a trófeáért. Mi túl sok meccset nem tudtunk megnyerni, és sok döntetlent szedtünk össze, ahol mindig elvesztettünk két pontot, összesen öt vagy hat alkalommal. Azonban mi vagyunk a Juventus, és mindig a győzelemért lépünk pályára" – tette hozzá.

A bergamói csapat hálóőre, a több nagy védés mellett Cristiano Ronaldo büntetőjét is megfogó Pierluigi Gollini elmondása szerint tudta, hogy a portugál világsztár másik szöget fog választani, mint a Genoa és a Barcelona ellen, kijelentette, hogy reméli, Papu Gómez marad az Atalantánál.

"Ronaldo minden idők egyik legjobb játékosa, aki egy idő óta ugyanoda lőtte a büntetőik, s most úgy éreztem, hogy oldalt fog váltani. Az előző szezonban kettőből kettő tizenegyest értékesített ellenem, ezúttal pedig én nyertem a párharcot" – mondta a Sky Sport Italia kamerái előtt.

Papu Gómez csak a második félidőben lépett pályára, s a pletykák szerint a Gian Piero Gasperinivel való, tettlegességig fajuló nézeteltérése miatt januárban elhagyhatja a klubot.

"Ezek rendkívül kényes helyzetek. Csak annyit mondhatok, hogy remélem, sikerül tisztázni a dolgokat, és hogy Papu marad a kapitányunk. Ezen felül vannak olyan döntések, melyeket a klubnak kell meghoznia, de bízom benne, hogy a csapat egységes marad ezek ellenére.

Ahhoz, hogy ezen a szinten lehessünk, az is kellett, hogy legyen egy csapatnyi férfi, akik mindent megtesznek egymásért" – zárta szavait az olasz kapus.