Vieri: "Dybala Pirlo problémája"

vieri_on_dybala.jpgAz egykori olasz támadó, a sok egyéb csapat mellett a Juventusban is megforduló Christian Vieri a minap több témában is érdekes nyilatkozatot adott a milánói székhelyű La Gazzetta dello Sport című napilapnak, melyben több témát is érintett az olasz labdarúgással kapcsolatban, például beszélt Christian Eriksen és Paulo Dybala helyzetéről, illetve a bajnoki versenyfutásról is.

"Sok idő van még hátra a szezon végéig, 28 mérkőzés szinte egy teljes idényt jelent" – kezdte mondanivalóját a Bobo becenévre hallgató korábbi csatár, aki elmondta, hogy véleménye szerint a Juventus, az Inter, valamint a Milan mellett más csapatok is versenyben állnak majd a bajnoki címért.

"Hozzátenném még ehhez a listához a Laziót, a Napolit, s talán az Atalantát is. Conte nagyon erős csapattal rendelkezik, most pedig hetente már csak egy mérkőzést kell játszaniuk, így sikerülhet nekik, azonban senki nem kötelezi őket erre.

Mindent megtesznek majd a Scudetto megnyeréséért, azonban úgy gondolom, hogy egy olyan csapatnak, mint az Inter, mindig a Bajnokok Ligájában kell szerepelnie, egyszerűen ez van a DNS-ükben.

Amikor azt hallom, hogy az Inter nem rendelkezik elég minőségi futballistával, rögtön azt gondolom, hogy ez hazugság. Van akkora erejük, hogy egy Sahtart megverjenek. Ha képesek voltak győzni a Mönchengladbach ellen, akkor valahogy nyerni kellett volna egy, a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen is."

Ennek kapcsán természetesen felmerül a fekete-kékek mesterének, Antonio Contének személyes felelőssége is, mivel többek szerint jellemének is köszönhetőek az Inter rosszabb eredményei, azonban Vieri szerint a tréner mindig is ilyen ember volt.

"Conte ilyen. Nem számít, hogy csapata 5-0-ra nyer, vagy 3-0-ra veszít, akkor is így fog viselkedni. Sosem láttam nyugodtnak. Az edzőnek képesnek kell lennie arra, hogy változtasson a dolgokon, ha azok nem mennek jól. Láthatjuk, hogy Conte nem mindig dönt helyesen, például szeretném, ha Christian Eriksen több lehetőséget kapna.

Sokat tudna segíteni az Internek, de a játékosokat csak az edző látja őket nap mint nap, mi csak kívülről tudunk ítéletet alkotni. Szerintem Eriksen januárban távozni is fog."

A Juventus múlt héten 3-0-ás győzelmet aratott a Barcelona otthonában, Vierit pedig arról kérdezték, hogy meglepődött-e a Bianconeri sikerén.

"Nem okoztak meglepetést, hiszen bárkit megverhetnek, mivel olyan futballistáik vannak, mint Cristiano Ronaldo. A hozzá hasonló játékosokkal nincsenek korlátok.

A Juventus játszott nélküle néhány mérkőzést, melyeken nem sikerült nyerni. Kicsit függenek tőle, de ebben nincs semmiféle meglepetés. A Barcelona talán nem függ Lionel Messitől? Vagy az Inter talán nem érzi meg, ha Romelu Lukaku nincs a pályán?"

Az Öreg Hölgyben 36 mérkőzésen szereplő, ezeken pedig 14 gólt szerző és  4 gólpasszt kiosztó olasz labdarúgó szót ejtett a Zebrák két támadójáról, Álvaro Moratáról és Paulo Dybaláról is, utóbbi kapcsán pedig kijelentette, hogy rossz formájával Andrea Pirlónak kell megküzdenie.

"Évek óta követem Moratát. Korábban klasszikus kilences volt, aki többnyire a büntetőterületen belül bukkant föl. Mostanra inkább csapatjátékossá vált, aki részt vesz a labdabirtoklásban, s tudja, mikor kell passzolni, vagy lőni. Sokat fejlődött, ennek oka pedig az, hogy jelentős tapasztalatokat gyűjtött Európában.

Dybala helyzete Andrea Pirlo barátunk problémája, neki kell megküzdenie vele. Ha a Juventus Pirlót választotta, akkor ez azt jelenti, hogy bíznak benne és az ötleteiben. Ezeket most át kell adnia az együttesnek is" – összegzett Vieri.