Van Persie: "Chiellinit kértem Wengertől"

robin_van_persie_giorgiio_chiellini_international_lk8dhmq9ilbl.jpgA 2018 nyarán visszavonult legendás holland támadó, Robin van Persie egy nemrég adott, múltjának egyes eseményeivel kapcsolatos nyilatkozatában kijelentette, hogy Arsenalnál töltött időszakában a Juventus jelenlegi csapatkapitányának, Giorgio Chiellininek megszerzését kérte a londoni klub korszakos edzőjétől, Arsène Wengertől, valamint arról is beszélt, hogy annak idején csak egy hajszál választotta el attól, hogy Torinóba szerződjön.

A többek között a Feyenoord és a Manchester United együtteseinél is megforduló csatár elárulta, hogy miután felismerte az Ágyúsok védvonalának gyengeségét, megpróbálta rábírni a francia szakembert a szerinte egyértelműen győztes mentalitással rendelkező olasz hátvéd leigazolására, aki véleménye szerint sokat segíthetett volna a klubnak a Premier League elhódításában, mely egyszer sem sikerült van Persie ottani nyolc idénye alatt.

"Egyszer Wenger megkért, hogy mondjam el neki, hogy véleményem szerint mit kellene tennie az Arsenalnak ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot" – mondta a Kaj Gorgels műsorvezető YouTube-csatornáján adott interjújában.

"Úgy éreztem, hogy a csapatból hiányzik a győztes mentalitás, ezért megkértem őt, hogy szerezzük meg Giorgio Chiellinit. Akkorra már játszottam ellene néhányszor, s úgy vélem, egy igazi győztes. Ezt akkor is láthattuk, mikor néhány hete Hollandia ellen lépett pályára.

Már harminchat éves, de továbbra is kilencszer könyököl le bárkit minden egyes meccsen, hatalmas mosollyal az arcán. Egyszerűen mindig mosolyog, és szinte sosem kap sárgát. Ilyen típusú bajnokokra, akik szinte gyilkosokként játszanak, szükség van egy csapatban. Úgy éreztem, meg kellene szereznünk őt."

A futballista végül sosem költözött Észak-Londonba, s immár tizenötödik szezonját tölti a Bianconeri színeiben, a holland labdarúgó pedig elmondása alapján más neveket is felvetett mesterének, aki azonban nem erősítette meg a csapat védelmét. Van Persie elismerte, hogy emiatt érzett csalódottságában igazolt 2012-ben a Vörös Ördögökhöz, ahol az idény végén megnyerte élete első angol bajnoki trófeáját.

"A saját tapasztalataimat latba vetve további javaslatokkal álltam elő" – tette hozzá.

"A támadósorunk nagyon jó volt, és rengeteg gólt szereztünk, azonban a kapus és a védelem mindig az együttes alapját jelenti. Úgy gondolom, ebben a csapatrészben nem voltunk annyira jók, hogy a Premier League elhódításáért versenyezhessünk. Egy pillanatra az is felmerült, hogy más országban keresek új alakulatot, az üzletet pedig már meg is kötöttük a Juventusszal, ám végül az Arsenal vezetősége túl makacsnak bizonyult.

A Manchester Unitedbe való eligazolásom továbbra is érzékeny téma Angliában. Nyerni akartam, csak ez lebegett a szemem előtt. Ezért pedig kockáztatnom kellett" – összegzett a korábbi csatár.