Bozzo: "Tonali mindenáron a Milant akarta"

1228644168.jpgA legutóbbi átigazolási időszakban több jelentős klub, többek között a Juventus és az Inter által is csábítgatott fiatal középpályás, Sandro Tonali ügynöke, Beppe Bozzo egy friss nyilatkozatában elismerte, hogy képviseltje mindenáron az AC Milan labdarúgója szeretett volna lenni, ezért mikor a Rossoneri ajánlata befutott érte, csak Stefano Pioli együttese érdekelte.

"Az első milánói hónapok pozitív tapasztalattal bírtak Tonali számára" – jelentette ki a menedzser a 35 millió euróért megvásárolt ifjú futballistáról a Tuttosportnak.

"Arra számítottam, hogy nehézségekkel kell majd szembesülnünk, hiszen nem feledkezhetünk meg a mindannyiunkat érintő koronavírusról, illetve a Bresciából a Milanba való átigazolás miatt fellépő nehézségekről. A valóságban azonban egyáltalán nem voltak ilyen problémák: Sandro bebizonyította a pályán, hogy alkalmas a Milanban való jó szereplésere.

A tárgyalások egyáltalán nem voltak könnyűek, a legnehezebb feladat pedig az volt, hogy meggyőzzük Massimo Cellinót arról, hogy Sandro mindenképp Milánóban szeretné folytatni pályafutását. Más ajánlatok is érkeztek érte, a Milan pedig csak kölcsön + opció formájában tudta megszerezni, amit Cellino nem akart elfogadni, de Tonali a szívéhez legközelebb álló együttesben szeretett volna játszani, így végül engedett a kérésünknek.

A Juventus és az Inter is nagyon közel állt a szerződtetéséhez, ám végül a Milan járt sikerrel. Sandro csak 2000-ben született, azonban sokkal érettebben viselkedik a koránál: csak a futballra koncentrál, nem követi a közösségi médiát, és nem úgy viselkedik, mint egy modern fiatal. A csúcsra akar jutni, éles eszű srác, aki rendkívül racionálisan gondolkodik."

Bozzo szerint ügyfele hatalmas tehetség, emellett személyisége is megfelelő, ennek révén tehát nagy jövő áll előtte, ám pontosan tisztában van vele, hogy még sokat fejlődhet a továbbiakban.

"Ha öt-hat évvel későbbre tekintek, változatlanul a Milanban látom őt, egyre fontosabb szereppel a pályán és az öltözőben. Sandro minden erkölcsi és technikai tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy a Rossoneri sarokkövévé váljon.

Megdöbbentette az a családias hangulat, az egyszerűség, és a győzni akarás, melyet a klubnál tapasztalt. A Milan egy topcsapat, ami bármely játékos számára végcél lehet. Sandro számára pedig még inkább, hiszen egészen gyermekkora óta ez a kedvenc csapata. És mi lehet jobb annál, mint hogy az imádott együttesedben futballozni?" – zárta szavait a reménység képviselője.