Raiola: "De Ligt már a Juve kapitánya"

min.jpgMint ahogy arról az utóbbi napokban már sok szó esett a nemzetközi és az olasz sportsajtóban, a számos nagynevű játékost és reményteli tehetséget képviselő itáliai sztárügynök, Mino Raiola terjedelmes, s utóbb nagy port kavaró nyilatkozatot adott a torinói székhelyű Tuttosportnak, melyben Paul Pogba és Erling Haaland mellett több Juventusban futballozó játékosról is elmondta véleményét.

A menedzser mindenekelőtt kijelentette, hogy a napilap által minden évben a legjobb 21 év alatti, Európában futballozó labdarúgónak kiosztott Golden Boy-díj idei győztese, Erling Haaland nem hasonlítható össze a Manchester United korábbi, s az Inter jelenlegi csatárával, Romelu Lukakuval, mellyel a Vörös Ördögök mesterének, a szintén norvég Ole Gunnar Solskjærnak korábbi állítását igyekezett megcáfolni.

"Solskjær jó ember, de Erlinget nem lehet Lukakuhoz hasonlítani. Az egyetlen közös bennük a kilences mezszámuk" – mondta a játékos képviselője az újságnak.

"Korábban még sosem láttam ilyen korban olyan érett középcsatárt, mint amilyen Haaland, talán csak a brazil Ronaldót és Zlatant lehetne hozzá hasonlítani. Erling olyan, mint egy húsz éves Ibra. Ugyanaz a vágy ég benne, mindig fejlődni szeretne, hogy még jobb lehessen.

Solskjærnak ahelyett, hogy Erlinget Lukakuhoz hasonlítgatja, inkább azon kéne elgondolkodnia, hogy miként hozza ki Pogbából azt a bajnokot, aki benne lakozik.

Elképzelhető, hogy a Juventus lesz Pogba következő klubja, miért is ne? Paul kiváló kapcsolatban áll az egykori Juvés csapattársaival, a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt azonban sok klub nem engedhette meg magának, hogy szerződtessék őt. Mindenesetre fontos, hogy a leendő klubja nagyon akarja majd őt."

Haalandra visszatérve Raiola szót ejtett a játékos sokat emlegetett kivásárlási záradékáról is, melynek kapcsán mindig szóba kerül az Öreg Hölgy, valamint a Real Madrid neve is, s a két csapat nem is titkolja, hogy 2022 nyarán szívesen leigazolná a fiatal gólvágót.

"Nem beszélhetek Haaland kivásárlási záradékáról. A pletykák szerint a Real Madrid szeretné megszerezni őt, ez pedig nem újdonság számomra. Azonban Erling nagyon boldog a Borussia Dortmundban. Meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját. Amikor elhagyja majd a csapatot, azt nem a pénz, hanem az ambíciói miatt fogja tenni."

2019-ben Raiola egy másik ügyfele, a holland Matthijs de Ligt nyerte a Tuttosport szavazását. A védőért az év nyarán folyó licitháborút végül a Juventus nyerte, képviselője szerint pedig hatalmas jövő áll előtte Torinóban is.

"A Juventushoz való csatlakozás de Ligt választása volt. Gyakorlatilag már ő a csapatkapitányuk, még ha hivatalosan nincs is nála a karszalag. De Ligt és a Juve szinte egy lelket alkotnak, egymásnak teremtették őket: osztoznak a komolyságban, a tökéletességre való törekvésben, valamint a kemény munkában is.

A jövőben valószínűleg ő lesz majd Hollandia kapitánya is, valamint Aranylabdássá fog válni, ebben egészen biztos vagyok."

A menedzser szót ejtett a Zebrák további két futballistájáról, az utóbbi időben a kispadra szoruló, ám nemrég formajavulást mutató Federico Bernardeschiről, valamint a fekete-fehérekhez idén nyáron csatlakozó Dejan Kuluševskiről is, akiket rendkívül nagyra tart, és hisz benne, hogy a jelenleginél jóval többre képesek.

"Bernardeschi? Az a játékos, akit tavaly láthattunk, nem az, akit a Fiorentinában csodálhattunk hétről-hétre. Ezt ő is tudja, és a Juventus is tisztában van vele. Az Öreg Hölgy szintjén áll, ezt pedig be is fogja bizonyítani.

Kuluševski? Ibra azt mondta, hogy nagyon erős, és én bízom a szavaiban. Fontos dolog tudni, hogy milyen módon kell azokra hallgatni, akik igazán értenek a focihoz. Luciano Moggi ebből a szempontból első számú volt" – zárta szavait az ügynök.