De Paul: "Dybala ismét a régi lesz"

paulo_dybala_rodrigo_de_paul_udinese_calcio_j0xhyaeex3l.jpgAz Udinese utóbbi időben az Öreg Hölggyel is kapcsolatba hozott játékosa, Rodrigo De Paul a minap több, Juventust is érintő témában is nyilatkozott az olasz sportsajtónak, ám mindenekelőtt leszögezte, hogy a nyári híresztelésekkel ellentétben sosem kérte azt a Friuli vezetőségétől, hogy adják el, és elmondása szerint sosem kényszerítené ki távozását, mivel rendkívül hálás jelenlegi együttesének.

Bár a 26 éves argentin futballistát a nyári átigazolási időszakban több csapattal, például a Leeds United, vagy a Zenit alakulataival, illetve a legtöbb jelentősebb olasz klubbal kapcsolatban is emlegették, a Kis Zebrák tízese elkötelezett csapata iránt, melyben ő viselheti a kapitányi karszalagot is.

"Sosem fogom arra kérni az Udinese vezetőségét, hogy adjanak el engem, és sosem fogom becsapni magam mögött az ajtót" – jelentette ki a SportItalia újságírójának.

"Rendkívül boldognak érzem magam itt, ráadásul ők neveltek föl játékosként is, ezért pedig nem fogom elhagyni őket."

A támadó középpályás kiváló kapcsolatot ápol a torinói óriás tízesével, Paulo Dybalával, aki az utóbbi időben számos problémával szembesült klubjánál, ezt tetézve pedig a legutóbbi válogatott szünetben a nemzeti együtteshez sem utazhatott el egészségügyi problémái miatt.

"Paulo nagyon hiányzott nekem a válogatottból ezen a két meccsen, mivel ő nem csak egy igazi bajnok, hanem egy nagyon jó barát is egyben. Nagyon sajnálom azért, amin mostanában kell átmennie, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét a régi fényében tündököl majd."

De Pault természetesen hazájának egyik legnagyobb legendájáról, a közelmúltban elhunyt Diego Maradonáról is kérdezték, aki a játékos számára is igazi példakép volt egész pályafutása során.

"Mindannyiunknak hiányzik Diego, és Argentína is rengeteggel tartozik a társadalom megváltoztatása miatt, melyet a karrierjének köszönhetően sikerült elérnie" – zárta szavait az Udinese tízese.