Játékosok a mérkőzésről

danilo-juve-2020-1024x614.jpgA Juventus tegnap este 1-1-es döntetlent játszott a Benevento együttesével, mely után mindkét oldal játékosai értékelték röviden az összecsapáson szerezett tapasztalataikat. A találkozón a Bianconeri szerzett vezetés, miután Federico Chiesa egy nagyszerű hosszú indításból adott gólpasszt Álvaro Moratának a 21. percben, majd Gaetano Letizia az első félidő ráadásában egy jól eltalált lövés révén egalizálni tudott, az Öreg Hölgy játékosainak hibáit követően.

A vendégcsapat részéről az eddig minden idei találkozón pályára lépő Danilo nyilatkozott, aki kiemelte, hogy csapatából ma hiányzott a szervezettség, ez pedig magától értetődően jelentősen megnehezítette a dolgukat, ráadásul az utolsó minutumban a gólszerző Moratát is kiállították reklamálás miatt, ami a későbbiekben is hatással lehet az együttes játékára.

"Azt hiszem, most magunkba kell néznünk" – jelentette ki a brazil futballista a Sky Sport Italia kameráinak.

"Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, azonban a Benevento gólja előtt hiányzott belőlünk a szervezettség, ez pedig csak tovább rontott a helyzeten.

Még mindig úgy érezzük, hogy mi vagyunk a legerősebb csapat, de mindannyiunknak jobbnak kell lennünk ezek után.

Ha magukra tekintünk, egyértelmű, hogy még van hová fejlődnünk. Ezt pedig most kell megtennünk, és nem hat hónap múlva. A most elhullajtott pontok akár a különbséget is jelenthetik majd a szezon végén."

A 2019 nyarán a Manchester City alakulatától érkező labdarúgó beszélt új szerepköréről is, ahol a jelen szezonban sokkal jobb produkcióval áll elő, mint a tavalyiban, ezt pedig szerinte az eltérő játékfelfogásnak köszönheti.

"A modern futball ilyen, meg kell értened a különböző pillanatok jelentőségét, és készen kell állnod, hogy segíthess a csapatnak, az edzőnek, valamint a klubnak" – összegzett.

A hazai együttes részéről a szilárdan védekező Kamil Glik adott interjút a sajtónak, melyben elmondta, hogy örül az eredménynek, azonban kissé csalódott amiatt, hogy Cristiano Ronaldo ellen nem volt lehetőségük játszani a tegnapi nap folyamán.

"Remek csapattal álltunk szemben, hiszen a Juventus rengeteg minőségi futballistával rendelkezik, de nagyszerű teljesítményt nyújtottunk" – mondta a Sky Sport Italiának.

"Annyi gólszerzési lehetőséget teremtettünk, mint ők, és hátul is jól álltuk a sarat, ez pedig hatalmas eredmény. Erre a mentalitásra nem csak a Juve ellen van szükségünk, hanem minden héten hasonló szellemben kell futballoznunk. Mindazonáltal újonc csapat vagyunk, de úgy érzem, kellő elszántsággal és ilyen hozzáállással bent fogunk maradni a Serie A-ban."

A lengyel védő több évet töltött a Monaco csapatában, azonban ezt megelőzően a Torino játékosa volt, így minden bizonnyal különleges összecsapás volt számára a tegnapi.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt egyedülálló meccs számomra, mivel öt csodálatos évet töltöttem a Toróban. Sokat jelentenek nekem, és fontos helyet foglalnak el a szívemben, de most a Benevento futballistája vagyok, és az volt a fő cél, hogy ma pontokat szerezzünk.

Kissé csalódott voltam amiatt, hogy Ronaldo nem játszott, mivel szeretem kihívás elé állítani magam a világ legjobb játékosaival szemben. Jól ismerem Cristianót, és mindketten szeretjük a nehéz feladatokat" – szögezte le a 32 esztendős labdarúgó.