Beharangozó – a Benevento elleni meccs

loghi_400x400_0017_benevento.pngKét győztes meccs, de micsoda különbség. Ez a hátunk mögött hagyott hét tömör összegzése. A Cagliari ellen, pillanatnyi megingás nélkül hozta a csapat a három pontot, míg a magyar rekordbajnok ellen majdnem az utóbbi évek legnagyobb Bajnokok Ligája blamáját sikerült összehozni. Ezzel együtt legalább körvonalazódni látszik, hogy kik azok a játékosok, akik formájuknál fogva jelen pillanatban a legnagyobb segítséget jelenthetik a Scudettóért folytatott harcban. A hétvégén Simone Inzaghi Laziója után, az idősebb fivér, Filippo Beneventója próbál a Juventus bajnoki álmainak  útjába állni, remélhetőleg ma este nem kerül kiéneklésre a sajt, azaz a pont vagy a pontok a zebra szájából. A mérkőzés  a Stadio Ciro Vigoritóban kerül megrendezésre, a kezdés időpontja 18 óra. A találkozó játékvezetője Fabrizio Pasqua lesz, és a DIGI SPORT 2 csatornán tekinthető meg élőben. 

A 38. életévét három héttel ezelőtt  betöltő játékvezető az idei szezonban már vezette az Öreg Hölgy 1:1-re végződő találkozóját a Hellas Verona ellen.  A mai lesz az 60. mérkőzése az első osztályban, és az eddigi 59 alkalommal 200 sárga és 7 piros lap került felmutatásra, illetve 11 büntető elvégzésére adott engedélyt. A vendégeknek 8 alkalommal vezetett  a bajnokságban, ezeken a Juventus minden alkalommal győztesen hagyta el a pályát, egészen a legutóbbi, már említett mérkőzésig, míg a Beneventónak hatszor sípolt az élvonalban  és a hazaiak minden alkalommal vereséget szenvedtek. A mai párosítást eddig egyszer dirigálta, szintén ebben a felállásban, és akkor a Juve 4:2 arányban bizonyult jobbnak vendéglátójánál, a 2017/18-as szezonban. A mérkőzésen az utóbbi időben gyengébb formát mutató Paulo Dybala első két gólját mindkétszer Cheick Diabaté egyenlítette ki, de La Joya harmadszor is megszerezte a vezetést, míg a pontot a mérkőzés végére Douglas Costa rakta ki egy nem akármekkora bombagóllal. A két csapat összesen két alkalommal ütközött meg az élvonalban, a torinói mérkőzést is a Zebrák nyerték meg 2:1 arányban. A párosítás gólkirálya természetesen a kis argentin.

A Stregoni értéke mindössze 45,6 millió euró, így természetesen a látogató a toronymagas esélyes, még akkor is ha Inzaghi együttese az idei szezonban teljesen vállalható, és nézhető futballt produkál. Játékosaik közül a legtöbbre taksált, az olasz Gianluca Caprari, akit 6,5 millió euró értékre becsülnek a szaksajtóban. A legutóbbi öt bajnokiján a Boszorkányok sorrendben a Roma, a Napoli, az Empoli és a Spezia csapataitól szenvedtek vereséget, de legutóbb egy totógyilkos összecsapáson 1:0 arányban diadalmaskodtak Firenzében a Violák ellen. A mérkőzéseik sokszor torkollnak gólzáporba, ami még akkor is dicséretes, ha az adok-kapokból többnyire ők jönnek ki vesztesen. A tabellán 3 győzelemmel és 5 vereséggel, 11:20-as gólaránnyal jelenleg a 14. pozíciót foglalják el.

Erősítés gyanánt érkezett hozzájuk Gianluca Lapadula Genoából 4, és Kamil Glik Monacóból 3 millió euró fejében, míg Artur Ioniță játékengedélye 1 millióért cserélt gazdát a Cagliarival. Kölcsönbe a jobban csengő nevek közül Gianluca Caprari és a spanyol Iago Falque érkezett, a Sampdoria és a Torino csapatából a távozók oldalán pedig Gianluca Di Chiarát érdemes megemlíteni. 

A sérült lista a Bianconeri oldalon csak a szokásos, a két középhátvéd, Giorgio Chiellini és Merih Demiral, mellettük a vádliproblémákkal küzdő Gianluigi Buffon marad ki a keretből, a másik oldalon pedig Massimo Volta és Alessandro Tuia nem tudja vállalni a játékot. Cristiano Ronaldo pihenni fog, míg Leonardo Bonucci ismét a keretben kapott helyet sérülése után.

A vendégek kispadján helyet foglaló Filippo Inzaghit egy Juventinónak sem kell bemutatni, hiszen éveken keresztül az ellenfelek számára halálos párost alkotott Alessandro Del Pieróval a piemontiak csatársorában, mielőtt a rivális AC Milan csapatába igazolva ott is kivívta volna a legenda jelzőt. Andrea Pirlo oldalán, pont a Zebrák ellen nyert Bajnokok Ligája címet 2003-ban, úgyhogy a mérkőzés előtt lesz miről szót váltson a két szakember. Edzői pályafutása a Milan korosztályos csapatain keresztül vezetett a felnőttgárda padjáig, ahol 40 meccsen 14 győzelem illetve 13-13 döntetlen és vereség volt a mérlege, majd a Venezia és a Bologna csapatán keresztül jutott  a Benevento edzői székébe. A Venezia gárdájánál sikerült legtovább maradnia, ahol 95 esetben ült a padon, jelenlegi csapatát ma fogja negyvenkilencedszer dirigálni, eddig 29-8-11-es mérleget tud felmutatni, ami egyáltalán nem mondható rossz teljesítménynek, még akkor sem, ha ezen összecsapások többségét a második vonalban vívta is meg az együttes. Az eltelt pár fordulóban mutatott karakteres játékot látva nem elképzelhetetlen, hogy sikerül kivívniuk a bennmaradást a Serie A-ban. Kedvenc hadrendje a 4-3-3, jelenlegi kontraktusa pedig az idei szezon végéig szól.

Ha csak az élvonalban eltöltött mérkőzéseket vesszük górcső alá, már messze nem ilyen rózsás a helyzet, a 18-21-28-as arány már korántsem predesztinálja egy nagycsapat kispadjára, de mivel még nem töltötte be az 50. életévét, ettől eltekintve is érhet el szép sikereket a piacenzai születésű mester. A fekete-fehérek ellen eddig 4 alkalommal próbált szerencsét, de kétszer-kétszer a Milan, és a Bologna trénereként is csak a szimpatikus vesztes szerepe jutott neki. Csapatai összesen egy alkalommal rúgtak gólt, míg nyolcszor kaptak. A legtöbb gólt hozó összecsapás a 2015 februárjában lejátszott Juventus-Milan találkozó volt, ahol Massimiliano Allegri csapata 3:1 arányban bizonyult jobbnak, a hazai gólokat Carlos Tévez, Leonardo Bonucci és Álvaro Morata szerezték.

A  Sky Sport Italia a következő kezdőcsapatot jósolja a mai összecsapásra:

 img_20201128_104936.png