Bernardeschi: "Folytonosság szükséges"

48411ec8161f49bdaf62daae3ffbdcef.jpgA Juventus utóbbi időben szélső középpályásként szereplő támadója, a sokak által kritizált Federico Bernardeschi egy friss nyilatkozatában több, vele és a Bianconerivel kapcsolatos témát is említett, például beszélt a folytonosságról, valamint új mesteréről, Andrea Pirlóról is.

Az olasz játékos kijelentette, hogy továbbra is boldognak érzi magát jelenlegi klubjánál, továbbá elmondta véleményét a csapat mostani állapotáról is, kihangsúlyozva, hogy bizakodással tekint a jövőbe.

"Az utóbbi két mérkőzésünkön elért győzelem rendkívül fontos, még akkor is, ha szembesültünk némi nehézséggel a meccsek folyamán, azonban ezt jó játékkal, valamint a csapat és az edző szellemiségének megmutatásával át tudtuk hidalni" – mondta a BianconeriZone közösségi médiás felületein olvasható szavaiban.

"Most mindenekelőtt folytonosságra van szükségünk ahhoz, hogy szabadon tehessük a dolgunkat, még akkor is, ha ebben a szezonban kevés idő telik el az egyes mérkőzések között.

A folytonosság teszi lehetővé számunkra, hogy megleljük az önbizalmat és a kellő mechanizmusokat ahhoz, hogy egy nagyszerű idényünk legyen, amely minden bizonnyal valóra is fog válni."

A futballista, aki 2017 nyarán igazolt az Öreg Hölgy alakulatához a Fiorentina együttesétől, szót ejtett a Maestro kapcsán is, akinek a sajtóhírek szerint feltett szándéka, hogy visszaadja az olasz szélső önbizalmát, hogy ennek révén jó teljesítménye is visszatérjen.

"Nagyszerű, már-már bizalmi kapcsolatban állok Pirlóval. Nagyon jól beletanult az edzői szerepkörbe, de játékosként is vezéregyéniség volt az öltözőben, ez pedig minden bizonnyal megkönnyítette a dolgát.

Mindenki láthatja rajtunk, játékosokon: ami most zajlik, az valóban egy 360 fokos fordulat az edzővel való viszonyunkban. Sokat beszél velünk, és sok mindent elmagyaráz, ez pedig alapvető egy olyan csapat öltözőjében, mint amilyen a Juve."

A Zebrák holnap a Benevento vendégel lesznek  Serie A következő fordulójában, erről is kérdezték a szélsőt.

"Rendkívül nehéz találkozó lesz, hiszen sosem könnyű idegenben pályára lépni és játszani a Benevento ellen. A köztudatban kiscsapatként élnek, azonban világos elképzeléseik vannak, ezt a szezon eddigi részében is egyértelművé tették. Készen kell állnunk, anélkül, hogy lebecsülnénk őket.

Minden egyes szezon egy különálló történet, ezért nem vehetünk biztosra semmit, mindig a megfelelő alázattal, szenvedéllyel, és a kellő áldozathozatallal kell élnünk és játszanunk" – zárta szavait Bernardeschi.