Játékosok értekelése – a Cagliari elleni meccs

cagliari_elleni_gyozelem.jpgVégre úgy játszott az olasz rekordbajnok, ahogy azt kellett, végig dominálta a meccset, presszingelt, az első félidőben esélyt sem adva a Cagliarinak. Különösen annak fényében nagy szó ez, hogy Di Francesco elmondása szerint együttesének esze ágában sem volt visszahúzódni. A második félidőben, a biztos vezetés tudatában azért már látszódott az Isolanin az akarás, egy szabálytalan gólt ugyan szereztek, de összességében elmondható, hogy nem találták el a kaput.

Lényegében tömören ennyit lehet elmondani a tegnapi teljesítményről, természetesen lehetne ezt is részletezni, de azt hiszem, sokkal inkább érdemesebb beszélni a rengeteg kiváló egyéni produkcióról.

  • Buffon: Konkrétan semmi dolga nem volt, ezt a feladatot egy mezőnyjátékos is hozta volna, ugyanis a passzoláson kívül mást nem kellett tennie. Azt aránylag jól megoldotta, 87%-os pontossággal továbbította a labdát, ebből kettő hosszú átadás volt. 
  • Demiral: Hozzászokhattunk, hogy hátul egy igazi vadállat, a szó jó értelmében, ugyanis egészen kemény, vakmerő és pontos megmozdulásokra képes, azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mekkora segítség tud lenni az ellenfél kapuja előtt is. Most ebből kaphattunk ízelítőt, ugyanis fejelt egy kapufát, kiosztott egy gólpasszt, két kulcspasszt és három hosszú átadást (minden próbálkozása célba ért). Ezek mellett a védekezésben is tökéletes volt, megnyert hat párharcot (a hétből), háromszor tisztázott, egyszer közbeavatkozott, kétszer szerelt és 100%-os pontossággal passzolt, összesen 85 alkalommal! Neki is rendkívül bejön ez a három védős rendszer.
  • de Ligt: Nagyon jó volt ismét a pályán látni, hatalmas szükség volt rá. Elképesztő, hogy huszonegy évesen milyen jól tudja irányítani a védelmet, konkrétan azon spekulálhatunk, hogy a holland, vagy Bonucci tudja-e jobban vezényelni a társakat. Az biztos, hogy játékban simán felveszi a versenyt Leóval, sőt, túl is szárnyalja, ezt ezúttal is megmutatta. Mind a négy párharcát megnyerte, kétszer tisztázott, kétszert szerelt, egyszer blokkolt, kiosztott egy kulcspasszt, volt öt hosszú átadása is és 92%-os pontossággal passzolt. Mindezt több hónap kihagyás után tette, bele sem merek gondolni, hogy milyen lesz a folytatás.
  • Danilo: Ezúttal csak a nagyszerű passzait dicsérhetem, védekezésben sajnos gyenge volt. Négyszer kicselezték, egyszer elkövetett egy lövéshez vezető hibát, ráadásul csak két párharcot tudott megnyerni. Mindössze egyszer tisztázott, egyszer szerelt, egyszer közbeavatkozott, volt hat hosszú átadása és 86% -os pontossággal passzolt. Simán megeshet, hogy csak a fáradtság jött ki rajta, a Juventusnál eddig mindig kezdett, lecserélésre csak ritkán került, a válogatott két meccsén is végig a pályán tartózkodott.
  • Cuadrado: Nem feltétlen védekezésben jeleskedett a tegnapelőtti Capitano, ugyanis háromszor kicselezték, sokkal inkább az offenzívákhoz tudott hozzátenni, konkrétan kulcsszereplője volt a támadásoknak. Rengetegszer láthattuk nála a labdát (pontosan 122-szer), és azt, hogy áll vele a félpályán túl nem sokkal, várva azt, hogy húzzon valamit, amiből indulhat egy lendületes akció. Szárnyvédő létére kiosztott hét kulcspasszt, mind a tíz hosszú indítása pontos volt, volt öt pontos beadása, megcsinált egy cselt, megnyert hét párharcot, háromszor szerelt, háromszor közbeavatkozott és 91%-os pontossággal passzolt. Egy kapitánynak így kell játszania!
  • Arthur: Most először mondhatom azt vele kapcsolatban, hogy ez már az, amit látnék szeretnék tőle! Nem feltétlen arra gondolok, mikor képes volt úgy kihozni a labdát, hogy vagy hárman loholtak utána, mert azt eddig is meg tudta csinálni, az utóbbi időben már a vele szemben állónak is tud passzolni, úgyhogy ebben is fejlődött, azonban ezúttal jól is védekezett. Igaz, négyszer őt is kicselezték és a párharcainak mindössze felét tudta megnyerni (öt), de a három közbeavatkozás és a két szerelés eléggé jól mutat, ráadásul a meccsen jobban nézett ki ez az egész, mint ami a számokban megmutatkozik. Kiosztott egy kulcspasszt, volt hét hosszú átadása (a nyolcból), megcsinált egy cselt és 96%-os pontossággal passzolt. Ehhez a jó teljesítményhez hozzátartozhat, hogy a válogatottban is számítottak a szolgálataira, amit egy góllal hálált meg. Remélem, hogy a következő meccsen ismét fejlődik, mondjuk láthatnánk tőle egy igazi kulcspasszt.
  • Rabiot: Nem feltűnő, amit csinál, a passzjátéka nem is volt valami jó, a támadásokhoz nem tudott hozzátenni, de mégis ment, mint a gép, és védekezésben rendkívül hasznos volt. Négyszer szerelt, egyszer tisztázott, megnyert öt párharcot, mind a négy hosszú indítása pontos volt, megcsinált egy cselt és 91%-os pontossággal passzolt. Jó játszott, de ezúttal szerintem Arthur vitte a pálmát a középpályán. 
  • Bernardeschi: A válogatottnál egy szép gólt tudott szerezni, majd ezt követően a lengyelek ellen magához képest mindeképp jó volt, Bosznia ellen pedig csereként tudta megzörgetni a kapufát. Ezek után a Cagliari ellen nagyszerű teljesítményt nyújtott, ezen a poszton eddig Chiesa tudott hasonlót produkálni a Dinamo Kijev ellen, de szerintem még az a produkció is elmaradt ettől. Bernardeschi hosszú idő után ismét kilencven percet játszhatott, megnyert hét párharcot, megcsinált négy cselt, kiosztott három kulcspasszt, egyszer közbeavatkozott, háromszor szerelt, négyszer tüzelt kapura (végre életerős lövéseket, nem olyanokat, amiket szokott az utóbbi időben), mind a három indítása pontos volt, egy beadást is feljegyezhet és 98%-os pontossággal passzolt, azaz mindössze egyetlen átadása volt pontatlan. Ehhez a remek teljesítményhez nem kellett más, minthogy felfejlődjön párharcokban, merjen vállalni cseleket, jól be tudjon futni az üres területekbe, és a lövéseiben legyen egy kis veszély. Ennek a Fedének lenne helye a kezdőben, ha így tudna huzamosabb ideig teljesíteni, de eddig erre nem igazán volt példa az utóbbi másfél évben. Bízzunk benne, hogy annál az észtek elleni gólnál megtört a jég. Egy biztos, druszája nem dőlhet nyugodtan hátra.
  • Kuluševski: Szokása szerint hajtott, próbálkozott, voltak jó megoldásai, de szerintem annyira nem remekelt, viszont nem is játszott rosszul. Kiosztott három kulcspasszt, négyszer lőtt kapura, megnyert öt párharcot, egyszer közbeavatkozott, egyszer szerelt, megcsinált egy cselt és 92%-os pontossággal passzolt.
  • Morata: Kiosztott egy gópasszt, de nem játszott jól, gólt nem szerzett, viszont egy ízben ismételten lesen állt, emiatt pedig elvették Fede találatát, ráadásul a mezőnyben is gyenge volt. Kapura mindössze kétszer lőtt, megcsinált egy cselt, kiosztott két kulcspasszt, volt két pontos hosszú indítása, megnyert hat párharcot, kétszer szerelt és 67%-os pontossággal továbbította a játékszert. A spanyol válogatottban ő is betalált a németek ellen, nem mondhatjuk, hogy rossz formában lenne, de eddig mindig, amikor Ronaldo játszott mellette, akkor nem tudott jól teljesíteni, csak a Fradi ellen. Négy meccsen szerepeltek együtt, ezek közül pedig egyen volt jó, ráadásul amikor nem Ronaldo volt a társa, akkor mindig kiválóan teljesített, plusz a válogatottban is ismét remekelt, ez egyelőre eléggé beszédes. Bízom benne, hogy ez csak valami véletlen egybeesés, és nem lesz belőle rendszer.
  • Ronaldo: Úgy tűnik, nagyon jó hatással volt rá Pirlo, Chiellini, a szurkolók és a sajtó kritikája, melyek felrótták neki, hogy az utóbbi időben különösen önző volt. Ezúttal igazi csapatjátékosként játszott, ahogy annak normál esetben lennie kellene, és gólok így se maradtak el. Kétszer köszönt be, ötször lőtt kapura, megcsinált egy cselt, kiosztot három kulcspasszt, volt egy beadása, három hosszú átadása (mind pontos), öt megnyert párharca, két szerelése és 91%-os pontossággal passzolt. Remélem, nem csak ezen a meccsen mutatta meg, hogy tud passzolni is, hanem a jövőben is hasonlóan áll hozzá a csapathoz, valamint a társakhoz. Hátha rájön arra, hogy így még jobb és eredményes is lehet egyszerre.

 

  • A cserék közül egy sem nyújtott maradandót, így nem is térnék ki rájuk.

kepernyofelvetel_352.png

Meccs embere: Cristiano Ronaldo