Portanova: "Pirlo különleges"

img_20201117_095816.pngA Juventus fiatal középpályása, Manolo Portanova szerint a Bianconeri új mestere, Andrea Pirlo hamar beilleszkedett a csapatba, mára pedig egyértelműen kulcsszerepet tölt be a játékosok szempontjából, annak ellenére, hogy eddig nem rendelkezett edzői tapasztalattal.

A húsz esztendős, U21-es válogatott futballista arról is szót ejtett, hogy őszintén reménykedik egy újabb Scudetto megnyerésében, s úgy véli, a verseny ellenére a Zebráknak sikerülni is fog elhódítani a trófeát. 

A 2018/19-es szezonban a Lazio korosztályos együttesétől szerződtetett labdarúgó, aki az egykor a Messina, a Siena, valamint a Bologna csapataiban is megforduló, összesen 302 Serie A-meccset játszó hátvéd, Daniele Portanova fia, még Maurizio Sarri kérésére került föl az első csapathoz, ám a keret állandó tagjává már az új tréner alatt vált. 

"Különleges dolog Pirlo kezei alatt játszani" –kezdte mondanivalóját Portanova a Sky Sport Italiának adott nyilatkozatában. 

"Erős játékos volt, és edzőként is remek ötletekkel áll elő, néhány hónap múlva pedig az igazi Juventus is látható lesz. 

Izgalmas, hogy a felnőtt keretel élhetem át a szezont. Őszintén remélem, hogy ismételten elhódítjuk a Scudettót, és gólokat is fogok szerezni eközben."

Portanova maradt az Öreg Hölgynél, annak ellenére, hogy a nyáron pletykák alapját képezte a távozása, Pirlo belé fektetett bizalmát pedig mi sem támasztja alá jobban, mint hogy a Crotone elleni összecsapáson kezdőként léphetett pályára a fekete-fehérek másik olasz reménysége, Gianluca Frabotta mellett.

A játékos mindemellet a Novara elleni felkészülési mérkőzése duplázni tudott, ekképp jól teljesítve első komolyabb megmérettetésén. 

"Végül a Juventusban maradtam, mivel állandó párbeszédet folytattam a vezetőséggel és az edzőmmel is, akik megfontoltságot árasztottak magukból. 

Bízom benne, hogy máskor is lesz lehetőségem kezdőként szerephez jutni, ahogy az a Crotone ellen is történt. Három nappal a meccs előtt tudtam meg, hogy a kezdőcsapatban fogok játszani. Óriási öröm volt" –jelentett ki boldogan az olasz játékos.