Bendtner: "A Juve sztárjai a WC-ben cigiztek"

bendtner_a_fejet_fogja.jpgA Juventus egykori dán csatára, az utóbb teljesítményénél sokkal inkább a botrányairól híres Nicklas Bendtnernek is megjött a kedve a múlt felidézéséhez, ezúttal pedig a Torinóban töltött első napjairól ejtett szót, mikor elmondása szerint megdöbbentette a játékosok viselkedése. 

A futballista a 2012-13-as szezonban játszott a Juventusban kölcsönben az Arsenaltól, azonban mindössze 11 mérkőzésen lépett pályára, és egy gólban sem vállalt szerepet, majd egy idény elteltével távozott a Wolfsburg együtteséhez. 

"A következő eset a klub fürdőszobájában történt meg" –kezdte mondanivalóját a BBC Radio 5 Live című műsorában nyilatkozva. 

"Nem találtam a srácokat, ez pedig kissé furcsának tűnt. Tudjátok, ez volt az első napom a Juventusnál. Nyilván elég gyorsan bejutottam az ottani kávézóhelyiségbe is. 

Aztán továbbmentem, és tíz-tizenkét játékost a mellékhelyiségekben találtam, egyszerűen kávézni, beszélgetni, élvezni egymás társaságát –és nem utolsósorban cigizni. Elképesztő elmény volt, és azt az érzést keltette bennem, hogy jó ezt látni" –tette hozzá nevetve. 

A Bianconeri egyes legendái, például Gianluigi Buffon, vagy akár Andrea Pirlo sosem csináltak titkot abból, hogy cigarettáztak, mindazonáltal ez sosem befolyásolta pályán nyújtott teljesítményüket. 

"Mit mondattam volna ezeknek a srácoknak? Ha hozzávetjük ehhez a karrierjüket, és azt, hogy mennyire profik, ez az eset csak méginkább felnyitotta a szemem ezzel a két játékossal kapcsolatban. 

Mivel a pályán és a magánéletben, egymás között is más szinten voltak, így senki sem gondolt semmi rosszat."

Bár Olaszországban az ehhez hasonló eseteket nem veri nagy dobra a média, mikor Mario Balotelli viselkedett hasonlóan Angliában, a Manchester City és a Liverpool csapataiban, az ottani sajtó elítélte a csatárt életmódjáért. 

"Ez vicces, mert emlékszem, hogy mikor Mario Balotelli Angiába igazolt, mindenki azt mondogatta róla, hogy a WC-n dohányzik" –folytatta Bendtner. 

"Ez lett egy hatalmas ügy –az, hogy egy játékos dohányzott. Minden egyes klubban, ahol megfordultam, cigiztek a játékosok. De ez sokkal inkább bevett szokás volt Olaszországban, mint Angliában, talán ez lehetett az oka" –összegzett a sok csapatban megforduló dán támadó.