Inzaghi: "A dolgok egyik pillanatról a másikra változnak"

s_inzaghi_lazio_juve.jpgA holnap kora délutáni ellenfél, a Lazio vezetőedzője, Simone Inzaghi szokásos sajtótájékoztatójában arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzet miatt semmi sem biztos, az eseményeket alakító tényezők pedig nagyon gyorsan változhatnak, ez pedig még a futball világára is kihatással van, annak ellenére, hogy a labdarúgásban a dolgok eddig is gyakran igen képlékenyek voltak. 

A római Sasok együttesénél a múlt héten rendkívül sok koronavírusos esetet találtak, akiket minden valószínűség szerint sokszor nem megfelelően különítettek el, emiatt pedig sokuk, például Ciro Immobile és Lucas Leiva holnapi játéka kapcsán is kérdések merültek föl. Eközben a legutóbbi információk szeint a két labdarúgó, valamint a kapus Thomas Strakosha már el is hagyták a Lazio edzőközpontját, azonban hivatalos bejelentés mindezidáig nem történt. 

"Úgy gondolom, hogy rendelkezésre fognak állni, de nagy bizonytalanság van, hiszen a dolgok egyik pillanatról a másikra változnak" –jelentette ki. 

"Van néhány objektív problémánk is, ismerjük, hogy az Elnök úr mennyire merev a szabályok betartásának terén. Egyértelműen a protokollt követjük, így minden olyan híresztelés, miszerint megszegtük volna a szabályokat, teljességgel megalapozatlan. 

Ez a külvilág felől érkező kritika csak még közelebb hozza egymáshoz a csapatot. Annyit tehetünk, hogy kiállunk a pályára, és várjuk a klubtól érkező, lehető legjobb híreket."

A Biancocelesti egyik legnagyobb erőssége, a spanyol Luis Alberto is pozitív tesztet produkált korábban, ám a rómaiak tízese a Juventus elleni összecsapáson már ismét bevethető lesz. A tréner szót ejtett az Öreg Hölgyről és Andrea Pirlóról is, mindkettőt jelentősen méltatva. 

"Otthon edzett, és a mai nap folyamán ki fogom értékelni az állapotát, Manuel Lazzarival és Djavan Andersonnal együtt. Megpróbálok majd friss futballistákat a pályára küldeni, mivel korlátozott lehetőségeink vannak. 

Őszintén szólva, csodákat hajtottunk végre az elmúlt meccsek során, hiszen mindössze tizenhárom mezőnyjátékos állt rendelkezésünkre a Bajnokok Ligájában , de mostanra túljutottunk az előttünk álló nehézségeken és akadályokon. A srácok fantasztikusak. 

Megtanultam, hogy készen álljak bevetni akár az A, akár a B, a C, vagy a D opciókat is. Az elmúlt napokban elemeztem a Juvét, véleményem szerint pedig kiválóan teljesítenek, Andrea Pirlónak nagyszerű ötletei vannak. A munkatársai, így Igor Tudor vagy Antonio Baronio is rendkívül felkészültek. Szerintem továbbra is a Juventus Olaszország legjobb csapata."

A tavalyi szezonban sokáig éppen a Lazio volt a Bianconeri legfőbb kihívója a bajnoki címért folyó harcban, egyszer éppen a Stadio Olimpicóban verték meg a torinóiakat 3-1-re, majd később az Olasz Szuperkupa döntőjében is ugyanilyen arányban diadalmaskodtak fölöttük. 

"Remek összecsapásokat vívtunk a Juvéval, kétszer nyertünk, majd egyszer vesztettünk. Ugyan a csapatuk megváltozott, és sok minőségi játékost igazoltak, továbbra is legyőzhető ellenfélnek számítanak. 

Korai megmondani, hogy kik lesznek a Scudettóért folyó verseny esélyesei idén. Csak annyit mondhatok, hogy a holnapi nagyon fontos mérkőzés számunkra, tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk" –összegzett az olasz mester.