Pirlo: "Dybala kezdő lesz holnap"

pirlo_press_conference_vs_verona.jpgAz Öreg Hölgy trénere, Andrea Pirlo is megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Hellas Verona elleni találkozót megelőzően, melyen megemlített több, a médiában az utóbbi napokban, hetekben forgó témát is, így szóba került Paulo Dybala helyzete, valamint a 28. életévét tegnap betöltő csatár, Álvaro Morata elmúlt meccseken mutatott teljesítménye is. 

"Volt időnk pihenni a Dinamo Kijev elleni találkozó óta, így Giorgio Chiellinin kívül mindenki rendelkezésünkre áll" –fogott bele az újdonsült olasz tréner. 

"Tegnap este nem kaptam hírt Ronaldo helyzetéről a koronavírussal kapcsolatban. Ma reggel mindannyiunkat leteszteltek, így Ronaldót is a saját otthonában. Alex Sandro a teljes felépülés felé halad, de úgy gondolom, hogy csak a következő válogatott szünet után térhet majd vissza. 

Meg tudom erősíteni, hogy Dybala kezdő lesz holnap. Megfelelően teljesített az edzéseken, ezért úgy igazságos, hogy holnap helyet kap a csapatban. Mindig azt mondtam, hogy ez csak idő kérdése, mivel megsérült, majd egy vírust is összeszedett a nemzeti csapatnál. Kétszer foglalt helyet a kispadon, anélkül, hogy pályára lépett volna, mert mindkét alkalommal tíz emberre fogyatkoztunk. Csereként már játszott Kijevben, így az egyetlen helyes döntés az, ha holnap kezdőként jut szerephez."

Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo távollétében a Juventus spanyol kilencese, Álvaro Morata jutott nagyobb szerephez, a bizalmat pedig két meccsen három találattal, illetve egy lesgóllal hálálta meg, úgy a bajnokságban, mint a Bajnokok Ligájában. 

"Ezért szerződtettük őt"–mondta mosolyogva Pirlo. "Tudtuk, hogy nagyszerű játékos, aki különböző taktikai lehetőségeket biztosít számunkra, jól ismeri Dybalát, és úgy vélem, hogy ők ketten boldogan tudnak együtt játszani ugyanabban a felállásban. 

Az Atlético Madridnál töltött idő alatt megszokta, hogy jórészt védekező felfogásban játszik, így mindig 80 méter állt rendelkezésére az ellentámadások során. Viszont mi a Juventusnál igyekszünk megtartani a labdát, a helyezkedésen dolgozunk, és mikor passzt kapunk, megpróbáljuk a társ felszabadítását. Azért dolgozunk egymásért is, hogy gyorsabban járathassuk a játékszert."

A Maestro beszélt a Zebrák hányattatott sorsú olasz szélsőjéről, Federico Bernardeschiről is, akiről elmondta, hogy sok tekintetben a rendelkezésükre áll. 

"Mikor Federico Bernardeschi kerül szóba, elmondhatom, hogy szerettük volna kipróbálni őt a széleken, ahol a Fiorentinában is játszott, de jobb teljesítményt nyújtott a háromfős támadósorban. Széles szerepkörben alkalmazható, ezek kiaknázásán is dolgozunk, mivel biztos vagyok benne, hogy jelentős erőforrás lehet a csapat számára."

Az Ukrajnában kiválóan játszó Federico Chiesa a Crotone ellen kapott piros lapja miatt nem lesz elérhető, azonban a végre negatív koronavírus-tesztet mutató Weston McKennie visszatérhet az együtteshez. 

"Sok lehetőségem van, minden attól függ, hogy milyen típusú játékkal nézünk szembe. Mind a négy középpályás kompatibilis a rendszerhez, így ők váltják egymást a két szükséges helyen. 

McKennie tegnap negatív eredményt mutatott, ma pedig átesik a fizikai állapotát vizsgáló teszteken is, így remélem, hogy holnap már a padon foglalhat helyet. Matthijs de Ligt minden tekintetben az orvosokra vár, velünk edz, bár a vállműtétje után egyelőre kerüli a fizikai érintkezést."

Holnap ismét a Serie A-ban vár megmérettetés az edzővé váló egykori registára, azonban a keddi mérkőzés, mely első BL-találkozója volt szakemberként, örök élmény marad számára, nem utolsósorban azért, mert a szurkolók is jelen lehettek a stadionban. 

"Húszezer ember volt jelen, ez pedig egy egészen más világnak tűnt emiatt. Ha a közönség is jelen van, és hallatszik a morajlásuk, rájössz, ha például egy játékosod veszélyben van a felé közeledő ellenfél miatt, ez pedig a futballistát is éberebbé teszi. Nem egyszerű zárt kapuk mögött játszani. 

Más tekintetben viszont a karanténidőszak hasznos is volt, mivel úgy tűnt, mintha az előszezonban járnánk, így kipróbálhattunk néhány új dolgot, és elmagyarázhattuk az elképzeléseinket"–fejezte ki a zártajtós meccsek kétarcúságát a mester a konferencia végeztével.