Massimiliano Allegri, Mattia Perin és Arek Milik gondolatai

maxi1.jpgA Juventus annak ellenére is továbbjutott a Coppa Italia elődöntőjéből, hogy kényelmesnek mondható előnyét sikerült leadnia olyannyira, hogy Milik utolsó percekben szerzett találata kellett ahhoz, hogy ne legyen hosszabbítás, vagy esetleg büntetőpárbaj. A szezonra megfogalmazott célok egyikéhez egy lépéssel közelebb kerülve a mérkőzés után Allegri, Perin és Milik osztotta meg gondolatait az összecsapásról, Alex Sandro hibájáról, a cserékről és természetesen szóba került a már szokásosnak mondható jövő is.

„Ez egy szenvedős mérkőzés volt, azonban tudtuk, hogy ilyen lesz, főleg azt követően, hogy rögtön az elején hátrányba kerültünk.” – kezdte mondandóját Allegri.

„Volt még néhány lehetőségünk Vlahović és Bremer révén, a félidő hajrájában a teljes kapitulációt is kockáztattuk, de aztán fizikálisan feljavultunk, és egy jó második félidőt produkáltunk. Nem volt könnyű, mert ilyen korán két gólos hátrányba kerülni a második félidőben egy ellentámadásból, ezek a srácok összeomolhattak volna.

Sosem könnyű döntőbe jutni, az elmúlt három évben két Coppa Italia döntőt is játszhattunk. Most a Serie A-ra kell koncentrálnunk, hiszen még nem sikerült a Bajnokok Ligája kvalifikáció, és a hétvégén a Milan elleni rangadó következik.”

„Ebben a pillanatban nagy jelentőséggel bírnak a Juventus meccsei, és ezek olyan mérkőzések, amelyeket különböző okok miatt az elmúlt másfél évben nem volt alkalmunk játszani. Tavaly nem volt ideális a helyzet, sok minden történt a pályán kívül.

Ebben a szezonban harcoltunk, nos, nem pusztán harcoltunk, hanem januárig ott voltunk az Inter nyakában, aztán összeomlottunk. Az elmúlt hónapokban nagy volt a nyomás, kevés pontot gyűjtöttünk a Serie A-ban, de még mindig megvan a lehetőségünk, hogy lezárjuk ezt a Bajnokok Ligája helyezésért folytatott küzdelmet, és bejutottunk a Coppa Italia döntőjébe is.

Nagyon jól tudtuk, hogy egy kiesés kihatással lett volna ránk, főleg mentálisan, így a szombati, Milan elleni mérkőzésre is. Ne kerteljünk, a Juventusnál óriási a nyomás, és ez egy teszt volt a srácok számára.

A Lazio játékban maradt, a második félidőben végig nyomást gyakoroltak ránk, mi pedig hibáztunk, de kedvező helyzeteket is kialakítottunk. A két mérkőzés alatt, annak ellenére, hogy a Lazio ma este nagyon jól játszott, úgy gondolom, megérdemelten jutottunk a döntőbe.”

„Chiesa egy olyan játékos, aki 70 percig úgy tűnhet, hogy igazából nem csinál semmit sem, aztán egy pillanat alatt eldönti az egész meccset.”

„Ez a döntő egyben a Supercoppa Italiana kvalifikációt is jelenti, így ez anyagilag is fontos a klub számára. A kritika mindig is a Juventus körül lesz, de a mi hibánk, hogy a szezon első felében ilyen nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, amire senki sem számított. Ekkor az emberek azt hitték, hogy versenyben lehetünk az Interrel, de én aggódtam, hogy az évad második felében nehézségeink lehetnek. Nagy előnyünk volt a mögöttünk lévőkkel szemben, azonban mentálisan inkább elengedtük magunkat.” – zárta gondolatait a Mister.

perin--scaled.jpg„A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy áldozat és szenvedés nélkül semmit sem lehet elérni, amit az edző is mindig elmond nekünk. Mi már hozzászoktunk ehhez, és tudtam, hogy képesek vagyunk tovább jutni.” – mondta Perin a Sport Mediaset munkatársának.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy mikor hatalmas a baj, képesek vagyunk a lehető legjobbat kihozni magunkból és éppen ezért büszke vagyok arra, hogy bejutottunk a döntőbe. Azonban éppen itt lenne az ideje, hogy a megfelelő teljesítmény ne csak az után jöjjön ki, ha sarokba szorultunk.”

„Hogy a döntőben is én védhetem-e a Juventus kapuját? Ezt a döntést az edzőnek kell meghoznia. Én azonban mindig készen állok, hogy a legjobbamat nyújtsam, ha rám kerül a sor, sőt igyekszem azt akkor is megtenni, amikor nem léphetek pályára. A Juventus nagyobb mindannyiunknál.” – zárta gondolatait a Juventus második számú kapusa.

z30587996q_arkadiusz-milik.jpg„Rosszul ment a játék, komolyan megszenvedtünk egy jó Lazio ellenében, azonban örömmel tölt el minket, hogy ennek ellenére néhány hét múlva döntőt játszhatunk.” – fogalmazott Milik.

„Nyilván tudjuk, hogy nem pusztán jobban kell teljesítenünk, de képesek is vagyunk erre, de most az a fontos, hogy ott lehetünk a Coppa Italia fináléjában. Ezzel természetesen egy másik célunk is teljesült, a Szuperkupába jutás.”

„Éppen csak visszatértem a sérülésből és játszottam néhány percet, Timo keresztlabdája briliáns volt, így összességében boldog vagyok. Mindenekelőtt köszönetet kell mondjak a szurkolóinknak, akik mindegy hová utazunk, velünk tartanak és támogatnak minket.

A döntő a szezon egyik legfontosabb meccse lesz, reméljük, hogy pár hét múlva sem fogunk csalódást okozni, főleg a szurkolóknak.” – zárta gondolatait Milik.