Allegri: "Jó meccs volt"

image_2024-04-13_215605111.pngNem sikerült győzelmi sorozattá duzzasztani a Fiorentina elleni 1-0-s diadalt, ugyanis hamar visszatért a tavasszal megszokott eredménysorhoz a Torino ellen elért gólnélküli döntetlennel a Juventus. Habár az első félidőben Dušan Vlahović két ordító ziccert is kihagyott, a szünet után kilátástalan játékkal rukkolt elő ismét a csapat, izgalmasabbá téve ezzel ismét a BL-helyekért tartó küzdelmet. A találkozót követően Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője igyekezett a pozitívumokra fókuszálni, elismerve a szerb csatár képességeit a kihagyott helyzetek ellenére. A Mister emellett úgy értékelte, hogy jó mérkőzést játszott a csapat.

D: Ma este is egy kétarcú Juvét láthattunk. Az első félidőben támadóbbak voltak, a másodikban kevésbé.

Massimiliano Allegri: Jó meccs volt, az első félidőben voltak lehetőségeink, a második félidőben szintén. A legnagyobb lehetőség az volt, amikor Yildiz lőtt, azonban Vlahović a túloldalon üres volt, ha passzolt volna, tiszta gólhelyzet alakul ki. Volt két-három helyzetünk, ahol technikailag jobban is csinálhattuk volna, de a csapat jó meccset játszott egy jó Torino ellen. Az normális, hogy ha az első félidőben van 3-4 lehetőséged, és nem sikerül gólt szerezned, akkor nehéz lesz a folytatás, mert 10-12 lehetőséget kialakítani egy meccsen nagyon nehéz, főleg egy olyan Torino ellen, amelyik a negyedik legjobb védelemmel rendelkezik bajnokságban. A fiúk sajnálják, hogy nem sikerült nyerni, ugyanakkor derűsek is lehetnek, mert jó meccset játszottak, ez már a harmadik meccs, amin nem kaptunk gólt, és megyünk tovább a kijelölt úton.

D: Hiányzott a minőség ahhoz, hogy megtörjék a csapatot. 

MA: Véleményem szerint jobban is megjátszhattuk volna az előre labdákat. Ma Vlahović és Chiesa, valamint Moise tulajdonságai miatt is jobban kellett volna támadnunk a mélységben, a védekező középpályásaik mögé játszani, hogy több párharcra kényszerítsük őket. Jobban is szerepelhettünk volna, de a csapat jól játszott az első félidőben, voltak lehetőségeink. Ott volt Kostić lehetősége, amikor megszerezte a labdát, ott azokban a helyzetekben nem kell passzolni, hanem egyenesen a kapura kell támadni. Ez egy újabb potenciálisan kedvező helyzet lehetett volna. A végén kockáztattunk a fejesnél.

D: Rabiot és Mckennie fáradtnak tűntek, de így is küzdöttek.

MA: Normális, hogy Rabiot és Mckennie két nagy teljesítményű játékos, fejlődnek, és szerintem jó lesz a befejezés is idővel. Viszont van Miretti, van Alcaraz, és olyan más játékosaink, akik a középpályán játszhatnak és fontos cserék lehetnek. Még Nicolussi is velünk van, amikor játszott, mindig jól teljesített. Magabiztosnak, higgadtnak kell maradnunk, lépésről lépésre kell haladnunk, hogy elérjük a célunkat.

D: Vlahović számára ez egy negatív este volt egy pozitív számokkal rendelkező 2024-ben.

MA: Ez rendben van, a ma este rosszul sikerült számára, de nézzék meg újra Yildiz lövését, illetve az akciót magát, és nézzétek meg, milyen lehetőséget teremt magának Dušan.

D: Mennyire áll távol minőségben az Ön által edzett nagy bajnokoktól?

MA: Nagyon fiatal, más tulajdonságokkal rendelkező játékos, ő tényleg egy büntetőterületen belül élő középcsatár, amikor kijön, különösen a térben, amikor egyedül játszik, akkor jól tud védekezni és megnyitni a játékot. Teljesen más tulajdonságokkal rendelkezik.

D: Ha ez lenne a nulladik év...

MA: Ahogy tegnap is mondtam, a tulajdonosok megerősítették, hogy a Juve jól teljesített elmúlt 3 évben, de amikor a Juvéról beszélek, akkor nem magamról beszélek, hanem a Juventusról általában. A változást jelentő játékosok: Yildiz  2005-ös születésű, Iling a 2003-as, sok fiatal van, akik a Next Genből kerültek ki. Az normális, hogy a Juventusnak van egy jó alapja, aztán a klub a soron következő mercato során meg fogja hozni a saját döntéseit.

D: De vajon Allegri is meghozza őket? Vagy már ez megtörtént? Változatlan a vágya a Juve iránt?

MA: Már sokszor elmondtam, még nem értük el a célunkat és számomra fontos, hogy a csapattal, a klubbal, mindenkivel együtt jussunk el oda, mely cél számunkra szakmai, a klub számára pedig gazdasági. A klub vezetői három évvel ezelőtt egyértelmű irányt adtak nekünk, hogy továbbra is fenntarthatóságot adjunk a csapatnak, növeljük a Next Genből jövő fiatalok jelenlétét. Idén, és az elmúlt két évben sok játékos fejlődött, sok játékos kikerült az akadémiáról, azonban nem csak az elmúlt két évben, mert több év kell a fiatalok kineveléséhez.