Felipe Anderson egy lépésre van csak a Juventustól

anderson.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Bár még messzebb vagyunk a nyári átigazolási piactól, azonban már most szolgálnak érdekes információval a hitelesebbnek tekintett források!

Kezdjük a sort Fabrizio Romano értesüléseivel! Információi szerint nem pusztán a végső fázisába jutottak a tárgyalások a Lazio brazil szélsője, Felipe Anderson nyári, ingyen leigazolásához, hanem az üzlet lezárását követően a fókusz a Bologna fiatal középhátvédjének, Riccardo Calafiorinak a megszerzésére összpontosulhat majd.

Romano mindemellett állásfoglalt edzőkérdésben is, újfent. Ahogy ő maga fogalmaz: „Az üzenet teljesen egyértelmű és már február óta mondogatom, Massimiliano Allegri annak ellenére sem marad a Juventus edzője nyártól, hogy még lesz egy év hátra a szerződéséből. A hivatalos lépések azonban majd csak pár hét múlva kezdődnek meg, hogy Allegri idő előtt távozhasson.”

Nicoló Schira értesülései szerint a Royal Antwerp nem pusztán érdeklődik Joseph Nonge Boende iránt, de már megbeszéléseket is kezdeményeztek egy esetleges átigazolás ügyében. A felek között állítólag az egyeztetések már komoly fázisba léptek, a belgák 5-6 millió euró közötti összeget készek letenni a játékosért, a Juventus azonban 12 millió körül lenne csak hajlandó elgondolkozni az értékesítésen.

Schira információi szerint az egyeztetések folyamatosak a Bologna és a Juventus illetékesei között Riccardo Calafiori átigazolása ügyében, ugyanis a fiatal védő a Bianconeri egyik fő kiszemeltje a következő szezonra.

Természetesen az edzőkérdésből Nicoló Schira sem maradhatott ki, állítása szerint "egyáltalán nincs abban semmi meglepő, hogy Antonio Conte szeretne visszatérni egykori csapatához, azonban mindeddig a Continassa területéről nem érkezett pozitív visszajelzés ez ügyben. Az egyetlen komoly érdeklődő a Napoli".

Azt, hogy Conte nem opció a Juventus számára Alfredo Pedulla is megosztotta a nagyérdeművel.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus a nyáron eladhatja mind Moise Kean, mind Arek Milik játékjogát, és a pótlást tekintve Alvaro Morata felé fordulhat. Azonban Mirko Di Natale információi szerint a Bianconeri jelen pillanatban nem érdekelt a spanyol játékos harmadik regnálásában.

A Gazzetta információi szerint Kenan Yildiz szerződésének meghosszabbítására törekszik a Juventus és mindemellett a játékos bérét is megemelnék, 1 millió euróra. Ezen felül a klub kész odaadni neki a példaképe, Alessandro Del Piero legendás 10-es mezét is.

Romeo Agresti értesülései szerint a Juventus illetékesei és Chiesa ügynöke között pozitív hangvételű megbeszélések zajlottak az olasz szélső/csatár szerződésének meghosszabbítása végett.

Agresti információi szerint Filip Kostic mindennél közelebb került a távozáshoz, már a bőröndje is készen áll, becsomagolva. Azonban nem ő az egyetlen ilyen játékos, hanem Arek Milik, Samuel Iling-Junior, Moise Kean, Hans Nicolussi Caviglia és Mattia De Sciglio is csatlakozhat a távozók sorához a nyár folyamán.

Agresti jelentése szerint vannak arra utaló jelek, hogy Adrien Rabiot a nyáron távozni szeretne a Juventus együttesétől.

De hogy érkezőkről is beszéljünk, Agresti jelentése szerint Lazar Samardzic továbbra is képben van. Annak ellenére, hogy januárban nem volt lehetőség a megszerzésére, legalább annyit sikerült elérni, hogy máshova - Napoli - se igazoljon. És ha egy klub ilyesmire hajlandó...

Agresti értesülései szerint Felipe Anderson megszerzése után a Juventus még egy nyáron szabadon igazolható játékos megszerzésén fog dolgozni.

Ezen felül Agresti is elmondta véleményét az edzőkérdésben: „A szituáció nem változott és a legkevésbé sem tűnik úgy, hogy meg fog: a visszaszámlálás megkezdődött egy ideje, Allegri és a Juventus történetének záró kreditjeit láthatjuk.”

Giovanni Albanese értesülései szerint a Juventus a nyáron kész elengedni brazil védőjét, Gleison Bremert egy 70 millió eurót meghaladó összegért cserébe. Azonban a védelem átszervezésének tervei itt nem érnek véget: Alex Sandro helyére érkezhet Riccardo Calafiori, míg Tiago Djalo kölcsönbe távozhat a nyáron.

A SportItalia információi szerint a Juventus illetékesei és Mattia Zaccagni érdekképviseletét ellátó ügynöke között komoly megbeszélések zajlanak, melyek során prezentált lehetőség elnyerte a játékos tetszését is.

Végezetül pedig egy Patrice Evra gondolat a Juventus kapcsán: „A játékosok a pénzért igazolnak a Manchester Unitedhez, nem a klub történelme miatt. A PSG-hez is a pénz, valamint a csodálatos város miatt szerződnek.

De az olyanok, mint Vlahovic és Locatelli, már azelőtt is imádták a Juventust, hogy odaigazoltak volna. Nagyon remélem, és imádkozok Istenhez, hogy a Juventus értékelje és fenntartsa ezt a hozzáállását.”