Sportszakmai és pénzügyi célkitűzések a következő BL-kiírásra

elkann_1_1.jpgA La Gazzetta dello Sport értesülése szerint, mely a lap mai nyomtatott számának kilencedik oldalán jelent meg a Juventus egyértelmű célokat fogalmazott meg a 2024/25-ös szezonban megújult formátumban elstartoló Bajnokok Ligájára, valamint a fennálló adósságkezelésre az előirányzott tőkeemeléssel.

A milánói székhelyű napilat részletesen leírja, hogy a Bianconeri számára fájdalmas pénzügyi következményei vannak annak, hogy ebben az idényben nem tudtak részt venni egyetlen európai kupasorozatban sem, mivel olyan szponzorok, mint a Jeep (45 millió euróról 38 millióra) és az Adidas (52 millióról 46 millióra) is kevesebbet fizetnek.

A Juventust birtokló Exor éppen ezért úgy döntött, hogy előrehozza a 200 milliós tőkeemelést (ami az elmúlt négy év alatt már a harmadik feltőkésítés, összesen 900 millió értékbe). 127 millió eurót ebből az összegből az Exor már előre befizetett, az új részvényekre pedig 31,87%-os kedvezményt adnak.

Az Öreg Hölgy az elmúlt évek nehézségei után szeretné megerősíteni a pénzügyi helyzetét, az üzleti tervük pedig éppen ezért azonnali visszatérést irányoz elő a Bajnokok Ligájába, emellett pedig a következő három évre minimális célként ott a legjobb 16 közé jutást fogalmazza meg.

A Juventus pénzügyi előrejelzése a 2024. június 30-ig tartó évre a tavalyinál nagyobb veszteséggel számol, mintegy 150-200 millió euró közötti hiányt vetítenek előre (tavaly 124 milliós mínusszal zárták a mérleget).