Allegri: "Elégedett vagyok a srácok munkájával"

allegri_2024_1.jpgA Bianconeri  tegnap este hazai pályán találkozott az Udinese együttesével, a mérkőzés lefújását követően azonban a vendégek örülhettek, hiszen 0:1 arányú győzelmet arattak a Zebrák felett. Ezzel a kiesés ellen küzdő csapat tett egy lépést a bentmaradást jelentő ösvényen, míg a hazaiak számára lényegében eldőlt, hogy a bajnoki cím sorsába nem lesz beleszólásuk. Az Inter egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is hét ponttal vezeti a tabellát, míg az AC Milan egy pontra közelítette meg Max Allegri csapatát. Az Öreg Hölgy láthatóan gödörbe került, melyet a pontok elhullajtása mellett a mutatott játék is megerősít, hiszen a zebracsíkos egylet az utóbbi három mérkőzéséből egy pontot tudott megszerezni, ráadásul legutóbbi két mérkőzését el is vesztette. A mérkőzést követően General Max a DAZN riporterei előtt megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melyet az alábbiakban olvashattok.   

"Ez egy meglehetősen bonyolult pillanat, miután három meccsen mindössze egy pontot szereztünk. A legfontosabb célunk visszakerülni a Bajnokok Ligájába, vissza kell térnünk a győzelemhez, hogy biztosítsuk a az első négy hely valamelyikét.

Az elmúlt 15 nap nem volt túl szép, két héttel ezelőtt tíz emberre fogyatkoztunk az Empoli ellen. Ma este az Udinese csupán egy kapura lövésig jutott, míg nekünk három-négy lehetőségünk volt az első félidőben. Nem szabad lebecsülnünk azt, amit eddig tettünk, a srácok rendkívüli munkát végeztek, és ezeken a pillanatokon keresztül fejlődünk, úgyhogy tovább kell dolgoznunk" – kezdte értékelését a szakember. 

"Szerintem az első félidő technikailag jó volt, de amikor lehetőségünk adódik gólt szerezni, akkor be is kellene rúgnunk azt. Egy rögzített szituációból kaptunk gólt, amikor is nem volt a büntetőterületen belül elég játékosunk."

A játékosok láthatóan fáradtan mozogtak, így természetesen ennek okáról is megkérdezték a Bianconeri vezetőedzőjét.

"Nem volt elegendő a mozgás a pályán, sok volt a szélről berúgott labdák száma, emellett a bal oldalon dolgoztunk ki néhány lehetőséget. Sajnáljuk, mert már nem vagyunk veretlenek otthon. Tovább kell dolgoznunk, és a Bajnokok Ligáját kell célba vennünk.

Az az ambíció, hogy közel maradjunk az Interhez, motivációt adott nekünk, de ahogy mindig is mondtam, az Inter rendkívüli szezont fut, így elismerés illeti őket.

Sok évvel ezelőtt kezdték el a projektjüket Antonio Contéval, így normális, hogy ők a favoritok. A Juventus két éve más úton indult el, és a célunk az, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába, még akkor is, ha az előző szezonban odaértünk.

Simone Inzaghi rendkívüli munkát végez, de nem vagyok őrült, amikor bizonyos dolgokat kimondok. Vannak különböző szintek. Az első öt évemben volt a Juventusnál a legjobb csapatunk, és normális volt az, hogy nyerünk, és még ha a győzelmek mindig rendkívüliek is, ez volt a norma. Ugyanez igaz most az Interre is. Az, hogy 60 pontot szereztek egy meccsel kevesebbet játszva, az azt jelenti, hogy nagyszerű tempót diktálnak, így Simone és stábja dicséretet érdemel." – mondta el a milánói alakulattal kapcsolatban Allegri. 

"Mindig is mondtam, hogy a Milan visszatérhet a versenyfutásba. Amit most tennünk kell, az a kemény munka, és elégedett vagyok azzal, amit a játékosok eddig tettek. Megszereztünk 52 pontot, de ehhez még sokat hozzá kell tegyünk a bajnokság végéig.

Természetesen a fiatal játékosoknak időre van szükségük a fejlődéshez. Ez az út egyensúly megtalálásához vezet, és ez normális. Ebben a csapatban kiváló játékosok vannak. Az Inter ellen többet is tehettünk volna, de egy rendkívüli csapattal álltunk szemben. Többet kell tennünk, mert a Bajnokok Ligája-helyezés még nem adott, és ez a cél igen nehézkessé is válhat. Most nem a tabellára kell néznünk, hanem megszereznünk a Bajnokok Ligájához szükséges pontokat. Több pontunk van, mint amennyit a szezon elején, ezen időszakra előzetesen számítottunk, reálisnak kell lennünk az életben."

"Az Inter tavaly Bajnokok Ligája-döntőt játszott, fejlődtek, ezért dicséretet érdemelnek, ez természetes. A magam részéről én is gratulálok a játékosaimnak, mert nekik is fontos szezonjuk van" – zárta gondolatait Max Allegri.

A Juventus szombaton a Serie A következő kiírásában a Hellas Veronához látogat a Stadio Bentegodiba. A következő hazai mérkőzésük a Frosinone ellen lesz február 25-én.