FRISSÍTVE 16:20-kor – Mercato-hírek (január 30.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a január végéig tartó téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2024. január 29.-e legfontosabb hírei.

  • Romeo Agresti: A Juventus sikeresen lezárta a tárgyalásokat a 2004-es születésű belső védő, Pedro Felipe megszerzéséért. A játékos először kölcsönbe érkezik majd a Palmeiras csapatától, és 2 milliós eurós opciója lesz rá a klubnak. Maga a játékos kedden érkezik meg Olaszországba, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus mercatója úgy tűnik, még sem tekinthető lezártnak. Egy új középpályás érkezésére még van lehetőség, azonban a manőver egyelőre még a kiértékelés fázisában tart.

  • Romeo Agresti és Mirko di Natale: A Juventus két rutinos középpályást figyel a mercato utolsó napjaiban. Az egyikük a Fiorentina játékosa, Giacomo Bonaventura, azonban a Violák teljes mértékben elzárkóznak a játékos értékesítésétől. A másik az Udinese csapatkapitánya, a Juventusnál már egykor megfordult Roberto Pereyra. Érte a klubja egy 3-4 millió körüli összeget szeretne kapni, de további fejlemények nincsenek az ügyben.

  • Fabrizio Romano és Florian Platternberg (Sky Sport Germany): Pierre – Emile Højbjerg nem lesz a Juventus játékosa. A 28 éves dán középpályást hetek óta komolyabban hozták szóba a Juventus csapatával, azonban a januári átigazolási piac során nem fogja elhagyni a Tottenhamet.

    Ezt a játékos ügyvédje, Lars Halgreen is megerősítette a Sky Sport Germany-nek adott interjújában: „A pletykák ellenére a játékos mindig is a maradásra koncentrált, és arra, hogy minden erejével segíthesse a csapatot és az edző.” – mondta Halgree. „A játékos soha nem kérvényezte az eladását. Hatalmas motivációval rendelkezik és elkötelezett a Tottenham csapata irányába. Még a mai napig is tanul s fejleszti önmagát, ahogy eddigi pályafutása során mindig tette. Erős jellemmel rendelkezik, kizárólag a Tottenhamre koncentrál, hogy a most futó szezont minél eredményesebben zárják és az a célja, hogy mindenben rendelkezésre álljon. Mindig is szerette a kihívásokat.”

  • Ed Aarons - The GuardianAz Everton csapata megkereste a Juventust, mert szeretnék a torinóiak fiatal játékosát, Tomithy Weah-t leigazolni, azonban csupán kölcsönbe. Az ajánlatot maga a játékos utasította vissza, mert nem szeretne távozni.

Frissítve 2024.01.30. 11:42 :

A Palmeiras védője, Pedro Felipe gépe ma reggel megérkezett Olaszországba, hogy a játékos átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és aláírja szerződését a Juventusszal.

pedro-felipe-juventus-gdm-screen.jpeg

Ahogy Gianluca Di Marzio is beszámolt róla, a 19 éves brazil középhátvéd hat hónapos kölcsönszerződéssel csatlakozik a Bianconerihez, amelyhez 2 millió eurós vételi opció kapcsolódik. A játékos a klub Next Gen csapatába kerül, rendszeres játéklehetőséget biztosítva számára a fejlődéshez és beilleszkedéshez.

A fiatal játékost sokan honfitársához és mostani csapattársához, Gleison Bremerhez hasonlítják, aki labdabirtoklási kvalitásairól, a helyezkedéséről és a kiváló szerelésiről vált ismertté.

Frissítve 2024.01.30. 16:20:

  • Gianluca Di Marzio: Moise Kean átigazolása az Atleticóhoz úgy tűnik meghiúsult, annak ellenére, hogy a Matracosok teljeskörű megállapodást kötöttek a Juventus együttesével, mely egy fél éves kölcsönről, körülbelül 500.000 euró értékben, vétel opció nélküli konstrukciót jelentett.

    Azonban a Sky Sport Italia értesülései szerint a hétfő este megtartott orvosi vizsgálatok során a madridi alakulat orvosai súlyosabbnak ítélték a sípcsont sérülését, mint ahogy azt torinói kollégái leírták, így a két klub között még mindig folynak a tárgyalások.
  • Romeo Agresti és Nicoló Schira: Az Atleticó és a Juventus közötti tárgyalások zátonyra futottak, mert a madridiak úgy érzik, ahhoz, hogy a játékos teljesen felépüljön, még mindig szükséges másfél hónapnyi rehabilitáció, ők azonban ennyit nem akarnának várni a csatárra, nekik azonnali megoldás kellene.
  • Sky Sport: Kean nem lesz az Atleticó játékosa, azonban ez nem jelenti azt, hogy az átigazolási piac zárásáig nem távozhat Torinóból sem.
  • Sky Sport: Fancisco Barido (15, bal lábas támadó középpályás) aláírta szerződését a Juventusszal, és ezt követően a klub U16-os csapatánál folytatja a fejlődést! A jelentések szerint Barido és a családja, az édesanyja révén horvát útlevelet kaphatnak.