Prandelli: "Vlahović sokat köszönhet Yıldıznek"

prandelli_11518691190x786.jpgMindig hitt benne, még akkor is, amikor úgy tűnt, semmi sem alakul jól. Cesare Prandellinek kezdettől fogva nagyon világos elképzelései voltak Dušan Vlahovićról, akit fiatal fiúként a Fiorentinában indított útjára, és akit azóta is a távolból figyel, edzői és mentori szemmel egyaránt, mivel mindig úgy gondolta, hogy a szerb futballista nagy dolgokra hivatott. A szezon eleji hullámvölgyek és mélypontok után Dušan ma már a Scudettóért Interrel harcoló Juventus igazi motorja, hiszen az utolsó öt bajnoki mérkőzésen hat gólt szerzett, továbbá kiosztott egy asszisztot is a Roma ellen.

A főnixként feltámadó támadóról az ilBiancoNero készített interjút a rendkívül tapasztalt edzővel, aki kifejtette gondolatait azzal kapcsolatban, hogy mi lehet szerinte a történések hátterében.

Mi hozott változást Vlahovićnál?

"Először is, maga mögött hagyta a sérüléseket, amelyek lehetetlenné tették számára azt, hogy testileg és lelkileg is nyugodt lehessen, hiszen ha az ember nincs jól, nem tud megfelelően teljesíteni... De azt is el kell mondani, hogy az utóbbi meccseken nyújtott folyamatos jó teljesítménye segített neki a Juventusnál. Most már jobban felé orientálódik a középpálya, nem kényszerítik arra, hogy mindig a labda irányába mozogjon, hogy aztán megkaphassa a játékszert. Tudjuk, és korábban már mondtuk is, hogy a szerb csatár könyörtelen a mezőnyben, és most meg is erősíti ezen kijelentést. Dušan magabiztosabb és irányítóbb szerepet tölt be, de látni kell azt is, hogy mellette a csapat is megváltozott."

Milyennek látja a játékos és Allegri közötti kapcsolatot?

"Ez sosem volt kérdéses. Ha nem játszott, az csak a fizikai problémái miatt volt. Dušan keményen dolgozik, labdavezetési képessége és technikája kiemelkedő, továbbá a jobb lába sem nevezhető rossznak, röviden szólva, ő egy komplett csatár. De ismétlem, szerintem a csapat általános fejlődése is segíti nagyban őt."

Tartja a kapcsolatot egykori játékosával?

"Néha-néha váltunk néhány üzenetet, ennyi az egész..."

Hogyan értékeli őt Yıldızzel párosítva?

"Ez a fiú kétségtelenül nagyon tehetséges, jó a befejezésben, ráadásul első szándékkal előrefelé játszik, és ez egy olyan csatár számára, mint Vlahović, rendkívül sokat segít. Így tulajdonképpen Dušan mélységben is kiszolgálható anélkül, hogy visszalépne a labdákért a középpálya felé, továbbá képes azonnal megérteni a csapattársa szándékait."

Chiesa viszont megint visszaesett...

"Technikai szempontból Federico garanciát jelent. Úgy gondolom, hogy ha majd megoldja a problémáit, Vlahovićcsal és Yıldızzel egy európai szinten is nagyon izgalmas támadó hármast alkothat. Három fiatal és tehetséges srácról van szó, akik együtt nagy dolgokra lehetnek képesek."

A Juventus támadói közül Kean háttérbe szorult, és most úgy tűnik, távozásra ítéltetett. Mit gondol erről?

"Én mindig az edzők döntéseire figyelek, anélkül, hogy nagyon elvesznék az ezen döntések mellett álló részletekben. Meggyőződésem, hogy Moise-ban nagy potenciál van, csak meg kell találnia a folytonosságot."

Hogyan látja Vlahović jövőjét?

"Ha megőrzi a higgadtságot és az egyensúlyt, továbbá meggyőződéssel követi a csapata stratégiáját, Dušan rendkívüli teret vívhat ki magának. Ismétlem, megkérdőjelezhetetlen kvalitásai vannak, hihetetlenül kifinomult lövés technikával felvértezve. És ez egy további előny, ami még teljesebbé teszi őt" –zárta gondolatait Prandelli.