Galeone: "Allegri jövőre is a Juventusnál marad"

max_merengos.jpgA Juventust immár 400 mérkőzésen irányító Massimiliano Allegri mentora és barátja, a gyakran a mester szócsöveként funkcionáló Giovanni Galeone a napokban rövidebb interjút adott a nápolyi illetőségű Radio Kiss Kiss felkérésére, melyben a város büszkeségén, a tavaly bajnoki címet szerző Napolin túl a livornói tréner értékeiről és jövőbeli terveiről is beszélt, kijelentve, hogy Allegri egy napon szeretne az olasz válogatott szövetségi kapitánya lenni. 

"Max Allegri mindig is kiváló szakember volt, ezen az elmúlt két, trófeák nélküli idény sem változtatott. Ha nem lenne meg benne az edzői mesterséghez szükséges tehetség, nem nyert volna sorozatban öt Scudettót a Juventusszal. A tréner személye mindennél fontosabb egy csapat számára. Nem tudom, hogy a Napolit irányító Luciano Spalletti önkért akart-e távozni, vagy pedig Aurelio De Laurentiis rúgta ki, azonban senki sem lett volna képes arra, hogy megismételje azt, amit a toszkán tavaly elért az együttessel" – fogalmazott Galeone. 

"Spalletti létrehozta a saját alakulatát, egy ilyen nagy hatású valakit pedig nagyon nehéz, szinte lehetetlen pótolni. Bár sehol nem volt megírva, hogy a Napoli idén ekkora visszaesést fog produkálni, biztosan nem lett volna szabad egy olyan szakvezetőt kinevezni Luciano helyett, aki évek óta nem dolgozott a Serie A-ban, a legnagyobb tapasztalatát pedig a franciaországi popcorn-meccseken, valamint az arab tevepásztoroknál szerezte, mielőtt leült a címvédő kispadjára. (Galeone itt Rudi Garciára gondolt, aki a Partenopei előtt az Olympique Marseille, az Olympique Lyon, valamint a szaúdi Al-Nassr mestere volt – a szerk.)

Walter Mazzarri egy remek edző, ám a Napoli aktuális keretének nem való az ő rendszere, mivel Victor Osimhen és társai egy jóval szabadabb, több kreativitásnak helyet adó struktúrához szoktak, nem pedig a most tapasztaltató merevséghez. Ha a mester helyében lennék, mindenképpen a 3-5-2-es hadrendet alkalmaznám, ugyanis ez a taktikai ötletek terén, illetve a labdarúgók egyéni tulajdonságainak szempontjából is előnyös lenne. 

Úgy vélem, hogy Max Allegri jövőre még biztosan a Juventusnál marad, mivel nem igazán akar csapatot váltani. Elképzelhető, hogy a jövőben szeretné majd elfoglalni Luciano Spalletti helyét az olasz válogatott kispadján, mivel egy itáliai mester számára az Azzurri szövetségi kapitányi posztja jelenti a szakmai csúcspontot. Ez viszont még mindenképpen odébb van, mivel Maxnak még várnia kell az állás megüresedésére" – összegzett a mentor.