FRISSÍTVE 14:45-kor – Mercato-hírek (január 11.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a január végéig tartó téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2024. január 11-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus egyre közelebb kerül Tiago Djalò leigazolásához. A felek között újabb pozitív kapcsolatfelvétel történt az elmúlt órákban, a megállapodás pedig küszöbön áll. A játékos környezete és a klub hamarosan véglegesítik az egyezség utolsó részleteit, majd lezárják a tárgyalásokat. A portugál 2028-g fogja elkötelezni magát a torinóiak mellett. 
  • Fabrizio Romano: Az AC Milan jelen állás szerint nem fogja leigazolni eddigi kiszemeltjét, a toptehetségnek tartott 18 éves szerb támadó középpályást, Matija Popovićot. A klub elutasította a játékos környezetének kéréseit, az egyeztetések pedig megszakadtak a felek között. A balkáni labdarúgó, aki hétfő óta szabadügynöknek számít, rövidesen dönteni fog a további lépésekről. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus szeretné leigazolni Lazar Samardžićot a nyáron. A Napoli hetek óta egyeztet a szerb képviselőivel, valamint az Udinese alakulatával, ám a futballista mindeddig nem mondott igent nekik, aminek egyik oka a Bianconeri érdeklődése lehet. Az Öreg Hölgy igyekszik nyomást gyakorolni a középpályásra, ami kiválthatta Samardžić habozását a déliekhez való csatlakozással kapcsolatban. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus a január folyamán szerette volna felmérni a Teun Koopmeiners leigazolására vonatkozó lehetőségeket, ám az Atalanta egyáltalán nem volt nyitott az ötletre. 
  • Matteo Moretto: Matija Popović ügynökei nemrég felajánlották a játékost a Zebráknak. 
  • Romeo Agresti: A Juventus felvette a kapcsolatot Matija Popović ügynökeivel, akit a fekete-fehérek ingyen igazolhatnának le. A Milan továbbra is kapcsolatban áll a 18 éves szerb képviselőivel, azonban a tárgyalások megakadtak. Hamarosan kiderül, hogy a Bianconeri megpróbálja-e megelőzni a milánóiakat a versenyben. 
  • Romeo Agresti: A Juventus nagyjából 4,2 millió eurót fog kapni Radu Drăgușin transzferdíjából, mely összeg a tranzakció teljes költségvetésre gyakorolt pozitív hatásán alapul, nem pedig a Genoa által kiharcolt transzferdíj nagyságán. 
  • Daniele Longo: Az Öreg Hölgy az elmúlt órákban kapcsolatba lépett Popović környezetével. Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna ebéd után Torinóból Milánóba utaztak a további lépések megvitatásának céljából. 

14:45

  • Gianluca Di Marzio: A Samardžić Napolihoz való igazolásáról szóló tárgyalások egyelőre nem zárultak le teljesen, azonban a háttérből a Juve is figyeli a balkáni futballista helyzetét. Az Udinese és a Partenopei között továbbra is hiányzik a teljeskörű megegyezés, sőt, a délolasz klub még a játékossal sem kötött megállapodást. A Bianconeri Tiago Djalò szerződtetése miatt alapvetően csak a nyáron igazolná le a szerbet, ám a torinóiak azt is szeretnék felmérni, hogy ezt milyen lehetőségek mentén tudnák már most januárban megtenni, ha Samardžić ezt óhajtaná. 
  • Gianluca Di Marzio: Matija Popović továbbra is az AC Milant preferálná, ám magas követelései megnehezítették a Rossonerihez való csatlakozását. 
  • Romeo Agresti: A Juventus Lazar Samardžić leigazolásán dolgozik. A játékos apja (és egyben ügynöke) Olaszországban tartózkodik, hogy egyeztetéseket folytasson a fia iránt érdeklődő alakulatokkal. A torinóiak nettó 3 millió eurós fizetést kínáltak a középpályásnak, míg a Napolival jelen állás szerint nincs megállapodás. A futballista sorsa e pillanatban teljesen nyitott. 
  • Matteo Moretto: Samardžić kapcsolatban áll az Öreg Hölgy néhány játékosával, s nyitott a Bianconerihez való csatlakozásra. A Juventus alapvetően csak nyáron szerződtetné a középpályást, ám a futballista már most januárban el akarja hagyni az Udinesét. 
  • Nicolò Schira: A Napoli december végén 20 millió eurót ajánlott az Udinesének Samardžićért, azonban nem tudott megállapodni a játékossal a fizetés tekintetében. A Juve a Drăgușin-transzferből befolyó 4 millió eurót használná fel a szerb kölcsönvételére, az üzlet pedig egy 16 millió euróról + bónuszokról szóló vételi opciót is tartalmazna, mely opció bizonyos feltételek teljesülésének esetén kötelezővé válna. 
  • Nicolò Schira: Néhány külföldi klub érdeklődést mutat Filip Kostić iránt, ám a szélső boldog Torinóban, s nem tervezi elhagyni a csapatot, mellyel trófeákat szeretne nyerni. 
  • Nicolò Schira: Luigi Cherubini várhatóan a jövő hét elején érkezik meg a Continassára, ahol aláírja majd 2027-ig szóló szerződését. A játékos jövőbeli eladásának esetén a befolyó összeg 50%-a a Romát illetné. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2024. január 11-én, 14:45-kor.