Allegri:„Ez a Genoa egyáltalán nem egy könnyű ellenfél, fontos pontot szereztünk”

allegri_6.jpgA Bianconeri korán előnyhöz jutott a Stadio Luigi Ferrarisban Federico Chiesa büntetőből szerzett találatával, azonban a második játékrész elején Albert Gudmundsson révén a kezdő sípszó után alig néhány perccel egyenlíteni tudtak a hazaiak. Az 1-1-es eredménnyel leginkább a listavezető lehet elégedett, ugyanis egy vasárnap esti esetleges győzelemmel akár egész komoly előnyre tehetnek szert a Juventus előtt.

Massimiliano Allegri a csapata Genovában elért csalódást keltő döntetlenje után is igyekezett inkább a pozitív dolgokat keresni, és kifejezte elégedettségét a játékosai teljesítménye kapcsán. A DAZN munkatársának nyilatkozva először kiemelte, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie együttesének a mérkőzés során.

„Ez a Genoa egyáltalán nem tartozik a könnyű ellenfelek közé, azonban úgy gondolom jó teljesítményt nyújtottunk. Ahhoz, hogy továbbra is a tabella elejét célozhassuk meg, fejlődnünk kell, hatékonyabbnak kell lennünk és meg kell tanulnunk előnyt kovácsolni minden számunkra adott lehetőségből.

Ez egy fontos pont volt, folytatnunk kell a megkezdett utat és az eddigi jó sorozatunkat, de mostantól már a Frosinone elleni összecsapás kell lebegjen a szemünk előtt. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel.”

Ezek után arról kérdezték, hogy elégedett-e Davide Massa döntéseivel.

„A játékvezetéssel nem volt semmi probléma, elégedett vagyok. Soha nem bírálom őket, ez nem az én feladatom. Minden mérkőzésen vannak hasonló esetek, amelyeket több féle képpen is meg lehet ítélni.

Nehéz egyetlen irányelvet megfogalmazni, mert igen sok döntés szubjektív. Már hét évvel ezelőtt is elmondtam, hogy ha ilyen dolgokba bocsátkozunk, akkor abból csak probléma születhet.”

A következő kérdés arra irányult, problémának látja-e, hogy a játékvezetők között nincs egyetértés.

„Teljesen normális dolog ez, elvégre szubjektív esetekről beszélünk. Ez nem egy les szituáció. De ez nem egy újkeletű dolog, erről már évekkel ezelőtt is beszélgettünk. A játékvezetők jók, jól végzik a munkájukat, szóval szerintem az lenne a legbölcsebb, ha hagynánk őket, hagy végezzék a maguk dolgát.”

Ez után kitért Adrien Rabiot hiányára is.

„Bárki is lépett pályára helyette, az jó teljesítménnyel rukkolt elő, ahogy igaz ez a teljes csapatra. Megvoltak a magunk helyzetei, amikkel most sajnálatos módon nem tudtunk élni, de nem szabad letérnünk a megkezdett útról, továbbra is higgadtan kell dolgozunk és csak is előre szabad tekintenünk.”

Végezetül szót ejtett Chiesa büntetőjéről is.

„Vlahovic inkább átadta neki a lehetőséget, látszott rajta, hogy a korábbi kihagyott büntetők miatt kicsit ideges volt. De összességében ma is jó mérkőzést tudhat maga mögött, ahogy a csapatnak, úgy neki is nyugodtnak kell maradnia és leszegett fejjel tovább dolgoznia.” – zárta mondandóját General Max.

gilardino.jpgEzek után lássuk, miként értékelte Alberto Gilardino, a Genoa edzője a mérkőzést a DAZN munkatársának. Az interjú során kiemelte, hogy ez a döntetlen önbizalmat adhat nekik az ezt megelőző öt meccs gyengébb eredményei után és reméli, hogy a bajnokság korai szakaszában mutatott teljesítményt ez a pontszerzés vissza tudja hozni.

„Az elmúlt napokban csupán annyit kértem a fiúktól, hogy legyenek kezdeményezők és mutassanak hajlandóságot, valamint alázatosságot a játék iránt. Ma este az volt a szándék, hogy a pálya szélességét kihasználva alakítsuk ki a helyzeteinket, aztán a második félidőre változtattam kicsit, úgymond orrnehézzé téve a csapatot. Ekuban remek munkát végzett a csapatért, megérdemelten szereztünk egy pontot egy nagyon erős ellenféllel szemben.”

Az első kérdés Gleison Bremer utolsó másodperces helyzetéhez kapcsolódott.

„Igyekeztem nem gondolni erre. Elvégre egy mérkőzés során bármikor előfordulhat, hogy gólt kap a csapatod, utóbbi időben ez rendre a mi kárunkra történt meg. Azonban tudtam, hogy ha kezdeményezően lépünk fel ma este, akkor nincs elérhetetlen dolog a számunkra.”

Ezt követően kitért Ruslan Malinovsky fejlődésére is.

„Technikai szempontból semmit sem változtattam rajta, csupán a taktikai megközelítésén kicsit, ami egészen más volt a megérkezésekor. A pályafutásának ezen időszakában a kaputól távolabb történő eseményekben való részvétele segíthet neki abban, hogy a játékának színvonalát még magasabbra tudja emelni.

Ma este is nélkülözhetetlen volt a számunkra, remek teljesítményt nyújtott. Az volt a célunk, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, melyekkel a Juventust nehéz helyzetbe hozhattuk, magyarán igyekeztünk a labdát a földön tartva játszani.”

Gilardino végül kitért csapata hazai pályán és idegenben nyújtott teljesítménye közötti különbségekre.

„A realitás azt mondatja velem, hogy idegenben képtelenek vagyunk pontszerzésre, még sajnos akkor is, ha alapvetően jó mérkőzést játszunk.

Pozitívan kell gondolkodnunk és nem szabad hagynunk, hogy az önbecsülésünkön csorbát ejtsenek, mert a fejlődési folyamat szerves részét képezik a hullámvölgyek is. Azonban ez a döntetlen önbizalmat ad számunkra a folytatáshoz.” – zárta gondolatait Gilardino.