A klub csökkentené Vlahović fizetését

vlahovic_salary.jpgNem titok, hogy a Juventus Federico Gatti, Manuel Locatelli, valamint Nicolò Fagioli után több más, fontos játékosának szerződését is meg akarja hosszabbítani, a hírek szerint pedig Daniele Rugani, Gleison Bremer, Adrien Rabiot, Federico Chiesa, továbbá Dušan Vlahović képviselői is tárgyalásokat folytatnak a klubbal az új kontraktusokkal kapcsolatban. 

Nicolò Schira információi szerint a újabban leginkább Vlahović tekintetében történtek konkrétabb előrelépések, ugyanis a szerb támadó ügynöke, Darko Ristić a napokban Torinóban tartózkodott, s a hosszabbítás feltételeiről egyeztetett a Bianconeri illetékeseivel. 

Az újságíró szerint az Öreg Hölgy célja alapvetően továbbra is az, hogy több pénzügyi év között ossza szét Vlahović magas fizetését, mely a csatár szerződésében rögzítettek szerint 2024 júliusától 2026 júliusáig, vagyis a kontraktus utolsó két évében 12 millió eurót tesz majd ki. A fenntarthatóságot szem előtt tartó Zebrák értelemszerűen nem igazán engedhetnének meg maguknak egy ilyen tetemes kiadást anyagi helyzetük miatt, ezért pedig a vezetőség egy hosszabb távú megállapodást kötne a balkáni labdarúgóval. 

Maurizio Scanavino vezérigazgató tervei szerint ennek alapján Vlahović éves nettó bére 8-9 millió euróra csökkenne, míg szerződése 2027-ig, vagy 2028-ig tolódna ki,  ami garantálná, hogy a futballista megkapja az eredeti összeget, ugyanakkor kisebb terhet róna a klubra, az kiadásokkal pedig könnyebb lenne elszámolni is. Beszámolók szerint a center egyébként jól érzi magát a fekete-fehéreknél, s szívesen maradna az alakulat kötelékében, azt viszont nem tudni, hogy fizetésének csökkentésébe is belemenne-e, még ha ez valójában csak papíron jelentené az összeg alacsonyabbá tételét. 

Schira mindemellett egy másik fiatal labdarúgó helyzetéről is beszámolt, ugyanis információi szerint Hans Nicolussi Caviglia a januári mercato során ismét a kölcsönadás sorsára juthat. Az olasz középpályás mindeddig nem sok lehetőséget kapott a szezonban, a szakmai stáb pedig szeretne elegendő játékpercet biztosítani számára, ugyanakkor álláspontjuk szerint ez előbb megtörténhet egy másik olasz együttesnél, mint az olasz rekordbajnok szerelésében.