A Tottenham lecsapna Iling-Juniorra?

iling_junior.jpgA Juventus eddigiekben pozitívnak tűnő idényének egyik nagy negatívuma, hogy a csapat egyik kiemelt reménységnek tartott fiatal labdarúgója, Samuel Iling-Junior a már lejátszott meccseken csupán perceket kapott Massimiliano Allegritől, holott a szakma vélekedése szerint, illetve a tavaly látottak alapján képességi ennél jóval többre predesztinálnák őt. 

Az ifjú angol szélső Andrea Cambiaso és Filip Kostić párosa mögött mindössze 112 percet játszhatott az idényben (mindezt 4 találkozón), a csapat trénere pedig olyan csapatokkal szemben vetette be őt, mint az Udinese, a Bologna, a Sassuolo, valamint legutóbb a Cagliari, miközben a Chelsea utánpótlásában nevelkedő labdarúgó az elmúlt évadban jelentősebb klubok, többek között a Benfica és az Atalanta ellen is tanúbizonyságot tett képességeiről. 

Mindennek fényében nem meglepő, hogy az utóbbi hetekben rendre felmerült Iling-Junior januári távozása, akihez a hírek szerint már az elmúlt nyáron sem ragaszkodott túlzottan az Öreg Hölgy, egy megfelelő nagyságú ajánlat esetén pedig valószínűleg gond nélkül eladták volna őt az érdeklődőknek. 

Nicolò Schira úgy tudja, hogy legutóbb a Tottenham Hotspur gárdája jelentkezett be a játékosért, mely együttes illetékesei nagy erőkkel vizsgálják a szélső szerződtetésének lehetőségét. Az újságíró szerint Iling-Junior ügynökei nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Sarkantyúsokkal, azonban a londoni klub még nem tett hivatalos ajánlatot érte, s tárgyalásokat sem kezdeményeztek a futballistáért, akinek aktuális kontraktusa egyébként 2025-ben jár majd le. 

Fabrizio Romano ezzel szemben a keret egyik mostani alapemberéréről értekezett, leszögezve, hogy a Juve hamarosan szerződést fog hosszabbítani Gleison Bremerrel, aki ekképp Manuel Locatellit és Nicolò Fagiolit követi majd a sorban. A brazil középhátvéd társaihoz hasonlóan ugyancsak 2028-ig ír majd alá, miközben a torinóiak azt tervezik, hogy a fantasztikusan teljesítő védelem két másik építőkövének, Federico Gattinak és Daniele Ruganinak is új ajánlatot tesznek hamarosan.