Bonucci: "A Juventusnál akartam szögre akasztani a stoplist"

bonucci_union_berlin.jpgA Juventus egykori csapatkapitánya, a nyáron távozó Leonardo Bonucci a minap érdekes interjút adott az olasz médiának, melyben szót ejtett az Union Berlin mélyrepüléséről, valamint az Öreg Hölgytől való távozásáról, emellett pedig megnevezte a Scudetto fő esélyesét, majd bejelentette a szezon végén való visszavonulását is. 

Mint ismert, a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik játéknapján a német klub a Napoli otthonába látogat, ami Bonucci első visszatérése lesz szülőhazájába futballistaként, mióta augusztusban elhagyta a Bianconeri kötelékét. A védő ennek fényében elsőként a Partenopei együtteséről beszélt, ám megemlítette a Zebráknál fennálló, korábbi konfliktusait is. 

"Mi, olaszok rendkívül fontosnak tartjuk a taktikát, és az előre eltervezett menetrendet, ám az egészségügyi szempontok legalább ugyanilyen jelentősnek számítanak. Továbbra is jó fizikai állapotban vagyok, s úgy érzem, hogy tudom tartani a tempót az edzéseken és a mérkőzéseken. Ez nagyon fontos visszajelzés számomra, hiszen egy bizonyos személy a Juventusnál töltött utóbbi két éve alatt gyakran arról beszélt, hogy az én koromban a játékosok már képtelenek felvenni a megfelelő ritmust, s nem tudnak kezelni egyes helyzeteket" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Az utóbbi időszakban több ízben is megkaptam, hogy már nem vagyok alkalmas arra, hogy 90 percet is a pályán töltsek, ám mostanában újra remekül vagyok a jó ütemben és hangulatban végzett edzésmunkából kifolyólag. Ha kellően magas intenzitással dolgozunk a tréningek ideje alatt, biztosak lehetünk benne, hogy a soron következő találkozón is hasonló élményekkel szembesülünk majd. 

Nem hiszem, hogy Olaszországban fogom befejezni a pályafutásomat, mivel terveim szerint ez az utolsó szezonom. Abban reménykedem, hogy a jövő nyári Európa-bajnokságon tehetek majd pontot karrierem végére, az olasz válogatott labdarúgójaként. Nem volt kétségem afelől, hogy a Juventus jól fog szerepelni ebben az évadban, elvégre egy erős csapatról van szó. Még mindig beszélek néhány korábbi társammal, ők pedig mind azt mondják, hogy nemzetközi szereplés nélkül sokkal egyszerűbb a bajnoki menetelésre fordítani az energiákat. 

Nem tudom, hogy ki a Scudetto legfőbb esélyese, mivel a saját dolgomra fókuszálok, s egyedül az lebeg a szemem előtt, hogy jól produkciót nyújtsak az Union Berlinnel a Bajnokok Ligájában, de a Bianconeri iránt érzett tisztelet, valamint a belőlem fakadó őszinteség azt mondatja velem, hogy a Juvénak jó esélye van a trófea megszerzésére. Nagyon örülnék egykori klubom és csapattársaim sikerének. Sosem titkoltam, hogy a Zebráknál szerettem volna szögre akasztani a stoplist, ám ez sajnos nem volt lehetséges, aminek oka mindenki számára ismert. 

Úgy gondolom, hogy a favoritnak tartott négy csapat, azaz a Juve, az Inter, a Milan, és a Napoli mellett más nem igazán szólhat majd bele a bajnoki címért folyó küzdelembe, ugyanakkor tisztelettel kérem önöket, hogy ne tegyenek fel más kérdést a torinóiakkal kapcsolatban, mivel azért utaztunk ide, hogy egy kulcsfontosságú meccset játsszunk az Union Berlint képviselve, nem pedig azért, hogy felüljünk a nosztalgiavonatra. 

Senki sem számított arra, hogy ilyen negatív sorozatba kerülünk, mivel az idény elején még nagyon más körülmények uralkodtak nálunk, mesterünk pedig a klubbal közösen egy olyan csapatot igyekezett építeni, ami az élmezőnybe kerülésért vívhat küzdelmeket. Hatalmas vágy munkálkodik bennünk, ugyanis szeretnénk végre megindulni céljaink felé. Az ehhez szükséges kohézió egyértelműen megvan közöttünk, holnap este pedig megfordíthatjuk az eddigi tendenciákat. A napokban láttuk, hogy a Cagliari milyen őrült visszatérést mutatott be a Frosinone ellen, a futball szépsége pedig a BL-ben is megmutatkozhat, sőt, talán éppen itt van a legnagyobb esély a csodákra. 

A Napoli jelenleg is egy nagyszerű gárda, mely talán kissé kevésbé játszik szórakoztató futballt, mint az előző idényben, ám ennek ellenére is minőségi labdarúgást mutat be. Mindig nagy élmény ebben a parázsló hangulatú stadionban játszani, s bár a meccs annak nehézsége miatt nem jön kifejezetten jókor nekünk, abban bízunk, hogy ez lehet az az összecsapás, ahol megváltoztatjuk a szezon menetét. Természetesen hatalmas nosztalgia van bennem Olaszország iránt, ám tavalyi lépésem egy tudatos döntés volt, melynek komoly hatásai lesznek a jövőre nézve is" – összegzett Bonucci.