Samardžić már télen csatlakozna?

samardzic_news.jpgMint ismert, Paul Pogba és Nicolò Fagioli kiesése miatt a Juventus mindenképpen szeretne egy új középpályást igazolni a januári mercato folyamán, a kiszemeltek listáján pedig továbbra is előkelő helyet foglal el az Udinese szerb válogatott középpályása, a még mindig csak huszonegy esztendős Lazar Samardžić. 

Nicolò Schira szerint a Bianconeri szoros figyelemmel kíséri a 20 millió euróra taksált labdarúgó helyzetét, aki a nyáron kész megállapodást kötött az Inter alakulatával, azonban az üzlet a játékos ügynökeinek közbeszólása miatt végül felfüggesztésre került. Samardžić már akkor is úgy érezte, hogy itt az ideje a szintlépésnek, ebbéli véleménye pedig azóta sem változott meg, ami miatt a maga részéről már a következő átigazolási ablakban hajlandó lenne búcsút inteni a Zebrettének. 

Az újságíró úgy tudja, hogy a tehetséges futballista mindenképpen egy nagy klubnál akarja folytatni, az Öreg Hölgy pedig lecsapna a kínálkozó lehetőségre: a jelek szerint a torinóiak az elmúlt időszakban többször is kapcsolatba léptek Samardžić képviselőivel, akikkel pozitív megbeszéléseket folytattak, s mutatkozik rá némi esély, hogy a felek hamarosan nyélbe ütik a megállapodást. 

Alfredo Pedullà ezzel szemben arról értekezett, hogy a Zebrák inkább megvárnák a nyári mercatót, s csak ekkor szerződtetnék a balkáni reménységet, ugyanis a szakmai stáb szeretne több lehetőséget adni a már most is a keretben lévő fiatal középpályásoknak (mindenekelőtt Fabio Mirettinek és Kenan Yıldıznek), akik számára jó esélyt kínál a kialakult helyzet. 

A szakíró ugyanakkor megemlítette, hogy a Juve télen alapvetően is más karakterisztikájú labdarúgót keresne, mint Samardžić, ugyanis Max Allegrinek egy vérbeli box-to-xox középpályásra lenne szüksége. E tekintetben Rodrigo De Paul jelenthet megoldást az együttes problémáira, aki szívesen visszatérne Olaszországba, mindazonáltal nem tudni, hogy a La Ligában és a Bajnokok Ligájában is szoros versenyben lévő Atlético Madrid elengedné-e az argentint az idény féltávjánál. 

A La Gazzetta dello Sport ezzel párhuzamban egy érdekesebb pletykát osztott meg, miszerint a Juventus az utóbbi napokban jelezte Piotr Zieliński környezetének, hogy amennyiben a lengyel focista nem hosszabbítja meg 2024-ben lejáró szerződését a Napolival, a torinóiak szívesen látnák őt kötelékükben.