Megkezdődtek a tárgyalások Samardžić ügyében

lazar_samardzic.jpgAhogy közeledik a januári mercato, úgy bukkan fel egyre több pletyka és hír a Juventus lehetséges téli kiszemeltjeivel kapcsolatban, melynek keretében az utóbbi napokban is rengeteg forrás osztotta meg legfrissebb értesüléseit a nagyérdeművel, beszámolva a Zebrák érdeklődési területéről, továbbá a potenciális célpontokról is. 

Az informátorok gyakorlatilag kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a fő fókusz a középpálya megerősítése lesz, ahol Paul Pogba és Nicolò Fagioli eltiltása miatt hirtelen két fontos játékossal csökkent a létszám. A La Gazzetta dello Sport ennek fényében arról írt, hogy a Bianconeri az eddig feldobott nevek mellett olyan játékosokra is kivethetik a hálójukat, mint a Manchester City angol labdarúgója, Kelvin Phillips, vagy az Atlético Madridnál szereplő Rodrigo De Paul. 

A lap szerint a City mindenképpen szeretné kölcsönadni az Eb-ezüstérmes középpályást, aki a Leeds Unitedtől való leigazolása óta csak keresi önmagát a csapatnál, azonban a klub nem akarja, hogy Phillips valamelyik Premier League-, vagy Bajnokok Ligája-riválisánál kössön ki, ami miatt a Juventus tökéletes célállomás lenne a futballista számára. 

De Paul helyzete ennél jóval bonyolultabb, ugyanis az argentin világbajnok eddig érinthetetlennek tűnt az Atlétinél, ugyanakkor a Gazzetta szerint a madridi együttes egy komoly ajánlat esetén nem gátolná meg a Serie A-t egyébként remekül ismerő dél-amerikai klubváltását, a Bianconeri pedig kész lecsapni az így kínálkozó lehetőségre. 

Daniele Longo mindezzel párhuzamban arról értekezett, hogy Federico Bernardeschi a pletykák ellenére nem fog visszatérni a Juventus kötelékébe januárban, ugyanakkor a DAZN szerint az olasz játékos képviselőkön keresztül már jelezte a torinóiaknak, hogy szeretne ismét náluk futballozni, Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna pedig a napokban már fel is vették a kapcsolatot a szélső ügynökével a szerződés megkötésének érdekében. 

Romeo Agresti ugyanakkor kifejtette, hogy véleménye szerint más tervek vonatkoznak a középpálya megerősítésére, ugyanis a Juve vezetősége az elmúlt napokban felvette a kapcsolatot Lazar Samardžić ügynökeivel, annak érdekében, hogy felmérjék, hogy a szerb leigazolható lenne-e januárban, miközben viszont Pierre-Emile Højbjerggel kapcsolatban semmi jel nem mutat arra, hogy a dán a Bianconeri kötelékébe szerződne a következő átigazolási ablak során.