HIVATALOS: Fagioli hét hónapos eltiltást kapott

fagyi_fasz_1.jpgMint ismert, a Juventus fiatal olasz középpályása, Nicolò Fagioli az elmúlt hetekben súlyos illegális fogadási botrányba keveredett, melynek kirobbanását követőn csak találgatni lehetett, hogy milyen sors áll a labdarúgó előtt, aki akár egy három éves eltiltással is szembenézhetett volna a tiltott szerencsejáték miatt. Az Olasz Labdarúgó Szövetség az elmúlt percekben hivatalosan is pontot tett az ügy végére, ugyanis a szervezet rendkívüli közleményben adott hírt a játékossal kötött vádalkuról, melynek értelmében Fagioli 2023. november 1-je és 2024. június 1-je között egyetlen hivatalos mérkőzésen sem léphet majd pályára. 

A FIGC közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"A Szövetségi Ügyészség (a Sporttörvénykönyv 126. cikkelyében megállapítottak figyelembe vételével) megállapodást kötött Nicolò Fagioli labdarúgóval, melynek értelmében a játékost 12 hónapos eltiltásban részesül, amiből 5 hónap bizonyos alternatív tevékenységek útján kiválthatónak bizonyul. A futballistát ezen kívül egy 12500 eurós pénzbírsággal sújtják a Sporttörvénykönyv 24. cikkelyének megsértése miatt, ami határozottan megtiltja a FIGC, az UEFA, illetve a FIFA által megrendezésre kerülő sporteseményekre való fogadás lehetőségét. 

Ami a büntetés letöltésének alternatív módjait illeti, Fagiolinak kötelező jelleggel részt kell vennie egy legalább 6 hónapig tartó terápiás foglalkozáson, s egy legalább 10 alkalomból álló csoportos munkafolyamaton, melynek 5 hónapon belül kell kezdetét vennie amatőr sportegyesületek, regionális szövetségi intézmények, továbbá szerencsejáték-függőség kezelésének céljából létrejött rehabilitációs központok közreműködésével. A rehabilitációs tervet minden esetben a FIGC által előírt tervezet és program szerint kell végrehajtani.

A Szövetségi Ügyészség gondoskodni fog a felek közötti megállapodásban előírtak betartásáról, jogsértés esetén pedig meg fogja tenni a hatáskörébe tartozó lépéseket a Sporttörvénykönyv rendelkezéseinek alapján. Amennyiben a játékos nem tartja magát az egyezségben előírtakhoz, a Szövetségi Ügyészségnek jogában áll felmondania a megállapodást, s folytatnia a labdarúgóval szemben kezdeményezett fegyelmi eljárást, ezúttal már a Sportigazságügyi Bíróság előtt."