Chiellini: "Az Inter a Scudetto fő esélyese"

chiellini_2.jpgA Bianconeri legendája és egykori csapatkapitánya, Giorgio Chiellini a napokban egy érdekes, ám annál reálisabbnak tűnő kijelentéssel lepte meg a Zebrák szerelmeseit, ugyanis a jelenleg a Los Angeles FC kötelékében szereplő védő meglátása szerint az Inter csapata jóval erősebb a Juventus kereténél, ami a Nerazzurrit teszi az idei bajnoki küzdelmek fő esélyesévé. A veterán labdarúgó a Scudettóért folyó harcon túl szót ejtett örököseiről, valamint arról is, hogy a jövőben szeretné-e sportigazgatóként kamatoztatni néhány évvel ezelőtt megszerzett diplomáját, elmondva, hogy nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egy napon komoly szerepet vállal majd egy futballklubnál. A nyilatkozat magyar fordítását az alábbiakban tesszük közzé. 

"Az idei évben két hazai döntőt, valamint egy nemzetközi kupasorozatot buktunk el csapatommal, ami még Amerikában is nagyon rossz élményt okoz az embernek, míg a bajnokság nyugati csoportjában jelenleg a második helyet foglaljuk el, közeledve a rájátszáshoz. Bízom benne, hogy a következő hetekben sikerül összeszednünk magunkat, elvégre nagyon jó lenne megismételni a tavalyi sikereinket" – hangsúlyozta Chiellini a Radio Bianconera adásában. 

"Mivel az itteni idő szerint általában késő délelőtt tűzik képernyőre a Juventus mérkőzéseit, szinte az összes találkozójukba bele tudok tekinteni, múlt szombaton pedig a teljes torinói derbit láthattam. Elégedetten állapítottam meg, hogy Gleison Bremer máris szintet lépett hozzám képest, hiszen ő a turbánja mellé még egy ragtapaszt is kapott. Viccet félretéve, tényleg örülök a brazil fejlődésének, aki remekül tölti be a BBC széthullása után keletkező űrt.

Neki és Federico Gattinak hozzánk hasonlóan történelmet kell írnia a Zebráknál, s bár nem szeretem az összehasonlítgatást, biztos vagyok benne, hogy ők ketten fontos alappillérei lehetnek a jövő csapatának, lévén, hogy minden olyan személyiségjegy megtalálható bennük, ami az igazán erős játékosokra jellemző. Ha ezen az úton haladnak tovább, bizonyára még jobbak lehetnek majd. 

Antonio Conte első évében a Juventus helyzete hasonlított a mostanihoz, mivel a klub a teljes újjáépülés közepénél tartott. 2011-ben a szezon során egyre magabiztosabbá váltunk, végül pedig elkezdtünk hinni abban, hogy akár még a bajnoki címet is megszerezhetjük, azonban az évad kezdetén nagyon sok pontot veszítettünk el, többnyire megmagyarázhatatlan döntetlenek formájában.

2012 januárjában és februárjában még nagyon meg kellett szenvednünk a sikerekért, azonban riválisaink ugyancsak bukdácsoltak, ami reményt adott nekünk, s mivel nem hagytuk annyiban a dolgot, végül sikerült megoldást találnunk a problémáinkra. Tisztán emlékszem, hogy abban az évben mindig ellenlábasaink után kellett pályára lépnünk, sőt, volt egy forduló, ahol hétpontos hátrányba kerültünk a listavezető Milannal szemben. Egy mentálisan gyenge társaság ekkor biztosan összeomlott volna, mi viszont erőt merítettünk a nehézségekből. 

Mindig is realista voltam, s kis lépésekben gondolkodtam. Idén egyértelműen az Inter a bajnokság fő favoritja, mivel jobb kerettel és nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint a Juventus, azonban az Öreg Hölgynek nem szabad letérnie a megkezdett útról. A csapat az eddigiekben csak egyszer hibázott, a 8 mérkőzésen begyűjtött 17 pont pedig egyébként sem rossz. A srácoknak most arra kell fókuszálniuk, hogy tartósan az élmezőnyben maradjanak, a többit pedig majd meglátjuk. 

Őszintén szólva, jelenleg nem tudnék választ adni arra, hogy egy napon a Juventus sportigazgatója lehetek-e. Jövő nyárig még biztosan itt maradok, ezután azonban biztosan vissza fogok térni Torinóba, már csak azért is, mert ez a város az otthonom. A jövő mindig egy nyitott kérdés, hosszútávú terveim pedig nem véletlenül szólnak huzamosabb időre. Annyi szent, hogy decemberben hazalátogatok majd, hogy megnézzem a Juve és az AS Roma összecsapását" – zárta szavait a korábbi Capitano.