Elkann: "Továbbra is számítunk Max Allegrire"

allegri_elkann.jpgA minap a J-Museumban hivatalosan is felavatták a Juventus új trófeatermét, mely esemény alkalmából a klub többségi tulajdonosának számító Exor holdingvállalat feje, John Elkann is nyilatkozott az olasz média munkatársainak, kiemelve, hogy az Öreg Hölgy nagy tervekkel néz a jövőbe, az Agnelli-család és a Zebrák összefonódásából kifolyólag pedig véleménye szerint mindig lesz egy olyan biztos alap, melyre a csapat építkezni tud a későbbiekben. 

"Örülök, hogy itt lehetek ma, ami már csak azért is nagy büszkeség nekem, mert családom az együttes 83 trófeájából 82-höz járulhatott hozzá valamilyen formában. Alakulatunk neve fiatalságot jelent, mi pedig alapvetően mindig is az ifjúságot szerettük volna képviselni. Történetünk 1897-ben vette kezdetét, azóta pedig számos serleg kerülhetett be ebbe a terembe, közülük rengeteg ráadásul éppen a mostani edzőnknek, Max Allegrinek köszönhetően. Reméljük, hogy ezután is a győztes úton haladhatunk majd tovább, ebben pedig természetesen számítunk mesterünkre is, ugyanakkor a mai nap minden más szempontból is egy fontos mérföldkő, hiszen ezen csodás szoba által újabb elemmel gazdagodik a Bianconeri világa" – fogalmazott az üzletember. 

"Történelmünk során mindig nagy felelősségtudat vezérelt bennünket, ami érezhető volt fejlődésünkben is. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a sporton és a mindennapokon keresztül megoszthassuk a világgal a Juventus és az olasz futball pozitívumait. Nagy boldogsággal emlékszem vissza a múlt hét szombaton megrendezett torinói derbin elért diadalunkra, mikor is a drukkereink nagy lelkesedéssel, valamint sípok és szurkolói dobok felvonultatásával ünnepelték a három pont begyűjtését. Ilyesmire a Covid-19 előtti idők óta nem akadt példa. 

Most az a feladatunk, hogy felkészüljünk a jövő kihívásaira, azonban a hétvégi mérkőzés egy különleges rangadó volt, hiszen a városi rivális ellen mindig nehéz kiharcolni a győzelmet, a mostani siker pedig jót tett a Juventusnak, illetve a játékosainknak. A stadion ismét életre kelt, ugyanis a zászlók, a dobok, a közös énekek egytől-egyig az összetartás és az egység megnyilvánulásai voltak. Ez  rendkívül pozitív dolog, s végtelenül hálás vagyok minden rajongónknak, aki kivette a maga részét abból, hogy mindez valóra válhasson. 

A legjobb, Bianconerivel kapcsolatos emlékem talán az 1994/1995-ös Scudetto elnyerése, hiszen ez volt az első évem a milánói Bocconi Egyetem mérnöki karán. Unokatestvérem, Andrea Agnelli ekkor szintén itt tanult, s tisztán emlékszem, hogy együtt szorítottunk a csapat sikeréért, ami miatt ez a trófea azóta is nagyon közel áll a szívemhez. Az utóbbi évekből talán a sorozatban elhódított hatodik bajnoki címünket emelném ki, mikor megdöntöttük addigi, zsinórban öt aranyérmet tartalmazó rekordunkat. 

Holnap este fogadást tartunk majd az Allianz Stadiumban, ami gyönyörű élmény lesz. Arra törekedtünk, hogy méltó módon ünnepelhessük meg a Juve és az Agnelli-család közös történetének 100. évfordulóját, egy helyen a múlt és a jelen kiváló labdarúgóival. Úgy vélem, hogy a Bianconeri már puszta létezésével is hozzájárul Olaszország hírnevének öregbítéséhez, lévén, hogy a pályán túl is nagy társadalmi elkötelezettséget mutatunk. Az Öreg Hölgy mindig is egy befogadó közösségnek számított, s mindig épített azokra a fiatalokra, akikre a jövőjét kívánta bízni. 

A Juve mindig ezer szállal kötődött Olaszországhoz, történelmünk folyamán pedig gyakran adtuk a válogatott gerincét. A nemzeti együttes sikerek egyben a mi sikereink is, s nagyon jó hír, hogy Luciano Spalletti több játékosunkat is behívta az Azzurri mostani keretébe. A Next Gen szakemberei kitartó és eltökélt munkát végeztek és végeznek annak érdekében, hogy új tehetségeket neveljenek ki az olasz futball számára, Fagioli és Miretti személyében pedig már most rendelkezünk két hatalmas ígérettel" – összegzett Elkann. 

giuntoli_award.jpgA minap egyébként a Juventus átigazolásokért felelős igazgatója, Cristiano Giuntoli is nyilatkozott a sajtónak, miután a CONI díjátadóján átvette az év menedzserének járó elismerést a tavalyi szezonban végzett munkájáért, melyet követően arról beszélt, hogy a Scudetto egyelőre nem reális cél a klub számára, majd kitért a lehetséges januári érkezők kérdéskörére is. 

"A célunk egyelőre az, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligája főtáblájára, mivel a klubnak ez a természetes közege, s miután ezt megtettük, talán elgondolkodhatunk a Scudettóval kapcsolatos kérdéseken. Lépésről lépésre kell haladnunk. Jelen pillanatban is arra törekszünk, hogy kihasználjuk a rendelkezésünkre álló lehetőségeket, s igyekszünk minél többet kihozni a mostani játékosállományból. A következő mercato előtt el kell majd végeznünk az ilyenkor megszokott kiértékelési folyamatot, ennek keretében pedig mindenképpen fel fogjuk mérni, hogy szükséges-e változtatni az aktuális keret összetételén. Úgy vélem, hogy jó úton haladunk, a kulcs pedig az, hogy továbbra is megőrizzük a hidegvérünket" – zárta mondandóját Giuntoli.