Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_brand.pngA hétközi fordulóban a felnőtt csapat hazai pályán a Lecce ellenében némileg jóvá tette a hétvégi komoly botlását, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ezen időszakban a Brand többi csapata is pályára lépett. Nézzük, miként teljesített a Primavera és vajon a Next Gen tudott-e javítani a csúfos szezonkezdetén!

A Primavera együttes szeptember 23-án lépett pályára idegenben, Milánóban az AC Milan ellenében. Montero a csapata az Empoli ellen elszenvedett vereséget követően igyekeztek javítani az eredményen. A mester a még sokáig sérült Di Biasén kívül mindenkire számíthatott, így pár apró változtatással élt is a kezdőt illetően, bár a felállás továbbra is a megszokott 3-4-2-1 volt: Jakub Vinarčík – Bruno Martinez Crous, Saverio Domanico, Javier Gil – Stefano Turco, Diego Ripani, Andrei Florea, Filippo Pagnucco – Lorenzo Anghelé(C), Alessio Vacca – Diego Pugno. A mérkőzést a Juventus kezdte jobban, a 12. percben egy szép labdát tökéletesen vette át Lorenzo Anghelé, közeli lövését azonban bravúrral hárította a Milan kapusa. A következő helyzetig egészen a félidő végéig kellett várni, ezek azonban a hazaiak percei voltak.

A 43. minutumban Victor Ehuwa Eletu hosszú átadását kezelte le szépen Alessandro Bonomi és bár úgy tűnt, hogy Jakub Vinarčík hárítani tud, a játékszer mégis a hálóban kötött ki (1-0). A 45. percben a bal oldalról megint csak Victor Ehuwa Eletu lőtt középre, átadását azonban első szándékból nem sikerült kapu felé irányítani, de pont így lett jó Filippo Scottinak, aki közelről nem hibázott (2-0). A hidegzuhany pedig a ráadás első percében következett. Egy bedobásra egyetlen Juventus játékos sem tudott érdemben reagálni, így a második gólt szerző Filippo Scotti futhatott el a jobb oldalon, a centerezését pedig Alessandro Bonomi juttatta a hálóba (3-0). A szünetre komoly előnnyel mehettek a hazaiak, ami annyira megfogta Montero fiait, hogy a második játékrészben csupán egy-egy piroslapot lehetett érdemben feljegyezni a két csapat részéről.

A Juventus Primavera-csapata megérdemelt vereséget szenvedett, ellenfele minden statisztikai mutatóban föléjük kerekedett. Többször próbálkoztak lövéssel, többet is találták el a kaput ezekből. Nem pusztán több támadást vezettek, de ezek veszélyesebbek is voltak. Egy kis érdekesség, az AC Milan U 19-es csapatát a klub egykori legendája Ignazio Abate irányítja.

A Primavera-csapat legközelebb október 2.-án hazai pályán a Verona ellen lép legközelebb pályára.

yildiz_3_1.pngA Juventus Next Gen alakulata is szeptember 23-án lépett pályára az Ancona ellen annak a reményében, hogy a pocsék szezonkezdeten javítsanak. Brambilla mester továbbra is nélkülözni kényszerült néhány játékosát, de ez most már nem jelenthetett kifogást számára, eredményt kellett felmutatnia. Ennek szellemében együttese 3-4-1-2-es felállásban ekképp nézett ki a pályán: Giovanni Daffara – Nicoló Savona, Riccardo Stivanello, Tarik Muharemovič(C) – Gabriele Mulazzi, Livano Comenencia, Dikeni Salifou, Riccardo Turicchia – Kenan Yıldız – Simone Guerra, Leonardo Cerri. Ennek megfelelően már a második percben helyzetbe került az együttes. Kenan Yıldız rövid passzát követően kiszorított helyzetből Riccardo Turicchia lövése éppen csak elkerülte a kaput.

A 18. percben Coli Saco közeli lövését kellett Giovanni Daffara kapusnak hárítani. A 38. percben a középpályán szerzett labdát a Juventus, mellyel Kenan Yıldız egészen a tizenhatoson belülre futhatott, és gyönyörű találattal szerezte meg a vezetést csapatának (0-1). A 42. percben egy bal oldalról érkező beadásra Alberto Spagnoli érkezett tökéletesen, megszerezve a hazaiak egyenlítő találatát (1-1). A félidőben az eredmény már nem változott. A második játékrészt a hazaiak kezdték aktívabban, az 54. percben egy szögletet követően Leonardo Cerrinek kellett mentenie a gólvonalról, hogy ne fordíthasson az Ancona. Az 57. percben Lorenzo Peli kapott kiváló labdát, szorongatott helyzetben a tizenhatoson belülről lőtt éppen csak mellé.

A 60. percben a Juventus végezhetett el egy szögletet, az Ancona kapuja előtti kavarodást azonban nem sikerült kihasználni. A 65. percben Lorenzo Paolucci kapott kiváló átadást, melyet Giovanni Daffarának kellett bravúrral védenie, a tisztázást követően bár a játékszer az Anconához került, de egy rossz passzt követően a Juventus visszaszerezte a labdát és egy tökéletes kiugratás után Leonardo Cerri szerezte meg újfent a vezetést (1-2). Az Ancona ezt követően magasabb fokozatra kapcsolt az egyenlítés végett, többször is próbálkoztak beadással vagy távoli lövéssel, de mind a védelem, mind a kapus stabil lábakon állt, így az eredmény már nem változott.

A mérkőzés viszonylag kiegyenlített volt. Bár a hazaiak több lövéssel próbálkoztak összességében, de a Juventus Next Gen pontosabb volt, öt kaput eltaláló lövésből született két gól is, míg az Ancona négy alkalommal találta el a kaput és tízszer tévesztettek célt.

A következő mérkőzésre nem kellett sokat várnia a klub szerelmeseinek, ugyanis a felnőtt csapattal egyetemben a Next Genre is egy hétközi forduló várt, szeptember 27-én hazai pályán fogadták a Recanatese együttesét. Brambilla mester kitartott a 3-4-1-2 mellett: Giovanni Daffara – Nicoló Savona, Tarik Muharemovič(C), Dean Huijsen – Clemente Perotti, Samuele Damiani, Dikeni Salifou, Riccardo Turicchia – Kenan Yıldız – Leonardo Cerri, Simone Guerra. A vezetésre nem is kellett sokáig várni. A 4. percben egy Kenan Yıldız – Simone Guerra – Leonardo Cerri összjáték végén Cerri szerezte meg a szezonbéli harmadik találatát (1-0). A 7. percben újfent Leonardo Cerri próbálkozott lövéssel a tizenhatos vonaláról, és nem is járt messze az újabb gól megszerzésétől.

A következő percekben a Recanatese próbálkozott beadásokkal és távoli lövésekkel, de ezek vagy kaput tévesztettek, vagy Giovanni Daffara hárította őket. A 27. percben Simone Guerra növelhette volna az előnyt, de lövése éppen csak fölé ment. A 30. percben Leonardo Cerri az ötösön belül nem tudta eltalálni a játékszert megfelelően. A félidő hátralevő részében mindkét együttes feljegyezhetett még egy-egy veszélyes szögletet és beadást, de az eredmény már nem változott. A második játékrészt a Juventus kezdte aktívabban, Dikeni Salifou és Yıldız távoli bombáját kellett hárítania a vendégek kapusának. A 63. percben a hazaiak végezhettek el egy szögletet Yıldız révén, amit úgy tűnt, hogy a vendégek semlegesíteni tudtak, de a magasba felfejelt labdát Simone Guarra kaparintotta meg és éles szögből kilőtte a sarkot (2-0). A félidő hátralevő részében is inkább a Next Gen volt nem csak az aktívabb, de a veszélyesebb is, a Recanatese kapusának távoli lövés és beadás után is játékba kellett avatkoznia, azonban a harmadik találat megszerzése nem sikerült.

A mérkőzés megint csak kiegyenlített volt, de a Next Gen a fontosabb mutatók tekintetében jobbnak bizonyult. 12 próbálkozásból 6 el is találta a kaput, 3 lövést blokkolnia kellett a vendégek védelmének és csupán 3 alkalommal tévesztettek célt. Szemmel látható a javulás, ami most már eredményben is megmutatkozott végre. Nem lehet elmenni amellett, hogy az utolsó három mérkőzésen, melyből kettőt meg is nyertek, Kenan Yıldız pályára lépett, és egy góllal, valamint egy gólpasszal járult hozzá csapata javuló teljesítményéhez.

A Next Gen legközelebb október első napján lép pályára a Torres csapata ellen.