Florin Manea: "A Juve olcsón adta el Drăgușint"

radu_dragusin_genoa.jpgNégy pontot szerzett a Genoa a szezon első négy tétmérkőzésén Gilardino irányítása alatt, ami hatalmas eredmény a frissen feljutott együttes számára. A Rossoblù játékosainak az a terve, hogy teljesítményükkel meglepjék szurkolóikat, és ezáltal meghálálják a tőlük kapott feltétlen szeretetet. A csapatból kiemelkedik a Juventus korábbi játékosa, Radu Drăgușin, aki jelenleg is azon dolgozik aktuális csapatánál, hogy elismerjék, és látszólag jó úton is halad kitűzött célja felé, hiszen a nemrég még Serie B-ben szereplő védő szilárd pontját képviseli az edzője által megálmodott taktikának. A SportItalia újságírói ennek kapcsán kapták mikrofonvégre a román játékos ügynökét, Florin Maneát, aki hosszan beszélt a védencét érintő történésekről.    

Elégedett vagy azzal, hogy Radu kezdőként szerepelt a Napolival szembeni összecsapáson, és egyáltalán, a szombati, Osimhen ellen nyújtott teljesítményével?

"Nagyon tetszett a nigériai csatár ellen mutatott játéka, ugyanakkor már két másik nagyszerű támadó, Immobile és Zapata ellen is jól játszott a korábbi mérkőzéseken. Radut tizenhat éves kora óta ismerem, egészen hihetetlen, hogy mekkora utat járt be, ha azt nézzük, hogy milyen szintet képvisel jelenleg."

A Genoa előnyt élvez más forgatókönyvekkel szemben?

"Igen, nagyon jól érzi magát itt, tavaly végig játszott, és megélte a Serie A-ba való feljutást. Ha valakinek esetleg voltak is kétségei vele kapcsolatban az olasz első osztályban való szereplését illetően, azt hiszem, mostanra ezek a kérdőjelek megszűntek létezni. (nevet – a szerk.)"

Volt iránta érdeklődés más csapatok részéről a nyáron?

"Igen, de a terv kezdettől fogva az volt, hogy Genovában maradunk, és az sem a világ vége, ha jövő nyáron is Genovában marad. Jelentős személyes és csoportos fejlődés tapasztalható az együttesnél, jól érzi magát itt, ahol szeretik az emberek, és mi nem sietünk el innen. Természetesen, ha ajánlat érkezik egy nagy klubtól, azt ki kell értékelnünk majd, azonban ismétlem: nem sietünk."

Az elmúlt napokban egy interjú során elárultad, hogy Premier League-klubok figyelik Radut. Mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

"Gyakran felhívnak és kérdeznek róla, de amíg nincs írásos ajánlat, ami eddig nem érkezett, addig ez csak szóbeszéd. Normális, hogy sok klub érdeklődik iránta, hiszen ő egy 2002-es születésű, fiatal játékos, aki a Serie A-ban játszik és nagyon jól teljesít. Persze ha a Genoa megkapja érte a pénzt, amit kér érte, akkor mindannyian boldogok leszünk."

 Látva a fejlődését, úgy gondolod, hogy a Juventusba is bejátszhatta volna akár magát?

"Véleményem szerint igen, talán a Juventus másképp gondolná már a dolgot. Szerintem a Bianconeri hibázott, hogy ilyen alacsony áron elengedte el őt. (5,5 millió volt a kivásárlási ár a kölcsönadás után – a szerk.) A futballban előfordul az ilyesmi, és a Genoa élt a lehetőséggel, ami miatt nagy tiszteletet érdemelnek, mert nagyon hittek benne, és nagyon akarták őt. Az elején eltartott egy darabig, amíg a végleges döntésünket meghoztuk, de tudtuk, hogy ez egy nagyon fontos lépés a karrierje szempontjából, és a klub hozzáállása, Blazqueztől kezdve jó alapnak bizonyult."

Hová juthat ez a Genoa idén?

"Ebben a Genoában sok olyan játékos van, aki lenyűgöz, mint Retegui, aki nagyon erős, Guðmundsson, De Winter, Bani és még sokan mások. A felsorolt reménységek mellett olyan tapasztalt futballisták szerepelnek itt, mint Strootman, vagy Badelj. Véleményem szerint a Grifoni a középmezőnybe fog kerülni, aztán a fiúkon múlik, hogy képesek lesznek-e tartani ezt a tempót. Engem is pozitívan meglepett a gárda mestere, Alberto Gilardino, akinek nagyon pontos taktikai elképzelései vannak, és a pályán is jól mutat a csapata" – zárta gondolatait a játékosügynök.