Mauro: "Majd a többi naggyal szemben dől el, mire is képes a Juve"

mauro.jpgA La Gazzetta dello Sport mikrofonjainál Massimo Mauro a bajnokságban eddig látott Juvéval kapcsolatban mondta el véleményét, és találgatta, hol végezhetnek a szezon befejeztével. Több eddig megnyilvánuló szakemberhez hasonlóan ő is az Intert tekinti a jelenlegi legmagasabb szinten álló olasz alakulatnak, ugyanakkor ő is nagy reményekkel várja a Juventus mérkőzéseit a jelenlegi kiírásban, azonban kissé óvatosan szemléli az Öreg Hölgy eddigi szereplését. 

"Vegyük lazán. Mielőtt egy olyan Juvéről beszélnék, amely képes az első helyért harcolni, meg akarom várni a többi összecsapást a nagyokkal. Az októberi Atalanta, valamint a Torino és Milan elleni derbik majd elárulják, hogy mire képes Allegri csapata..."

A Lazio elleni mérkőzésen szinte végig úgy tűnt, hogy a torinói csapat tökéletesen végrehajtja az előzetesen megbeszélt taktikát, és a mérkőzés pontosan úgy alakult, ahogyan azt az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri megálmodta.

"Így igaz. Több okból is szerettem a Juvét. Bár a labdabirtoklást az ellenfélre bízták, keveset engedtek nekik, és ha a labda mégis náluk volt, tudták, mit is kellene tenniük. Ez az első dolog, ami tényleg más, mint az előző szezonban. Egyszerű, ahogyan a futball sem bonyolult, bármit is mondanak: ha megvalósítod azt, hogy amikor az egyik játékosodnál ott van a labda, a csapattársai két-három alternatívát kínálnak neki, akkor aligha hibázik a labdás focista a passzokban; de ha a többiek körülötte nem mozdulnak, akkor az, aki viszi a játékszert, úgy néz ki, mint egy »kalóz«, már bocsánat a kifejezésért. A mai Juvéban, az egy évvel ezelőttihez képest, mindenki beáll a sorba és segít"– értékelte a csapat változását Mauro.

"Természetesen nem, nekem úgy tűnik, Allegri megtalálta a megfelelő felállást a védelemben a Gatti-Bremer-Danilóval. Most végre egy kemény Juvét látok. Weah és Cambiaso kezdők, még ha az utóbbi két találkozón a padról is álltak be. Aztán ott van Vlahović és Chiesa, Torinóban még sosem láttuk őket ilyen jónak együtt"– kommentálta azokat a kérdéseket, melyek arra vonatkoztak, hogy ez a felállás és taktika csupán egy egyszeri változás volt-e, avagy valamiféle megoldást talált a Juventus vezetőedzője az eddigi problémákra. 

A Bianconeri szerb sztárja, Dušan Vlahović a tavalyi szezonban egy ágyéksérülés miatt volt képtelen kiteljesedni, és a tőle elvárt teljesítményt nyújtani, legalábbis a Juventus részéről többször is ilyen irányú információk láttak napvilágot. Most, hogy szinte minden cikk kiemeli, hogy Vlahović felépült, jön is az eredményesebb játék a csatártól.

"Igen, még akkor is, ha Vlahović számára az ágyékfájdalom talán csak alibi volt.... Nekem inkább úgy tűnik, hogy most mentálisan sokkalta meggyőzőbb. A Lazio ellen két jobblábas gólt lőtt, olyan mozdulatokat próbált ki, amelyeket tavaly nem tett volna meg, mert szinte félt. Úgy gondolom, hogy a szurkolók szeretete és a szakírók megbecsülése, amit akkor kapott, amikor szóba került egy esetleges csere Lukakuval, egy nehéz béklyótól szabadította meg a szerbet."

"Jelenleg a Nerazzurri egy lépéssel mindenki felett áll, ezt ki kell mondani. Csodálatos csapattal rendelkeznek, erős olasz bázissal és olyan tudatossággal, ami csak azokat jellemez, akik már játszottak Bajnokok Ligája-döntőt" – osztotta meg az eddigi kiírás legmeggyőzőbb játékát bemutató milánói gárda kapcsán gondolatait Mauro.

Mivel az Öreg Hölgy szerelmesei abban a szerencsés helyzetben voltak igen hosszú ideig, hogy szeretett csapatuk hosszú évek óta érdekelt volt a nemzetközi kupák kiírásaiban is, nem maradhatott el az arra vonatkozó kérdésáradat, hogy mennyit segíthet a Zebráknak az, hogy ebben az évben csupán a bajnokságban kell helyt állniuk.

"Előnnyé válhat, azonban nekem úgy tűnik, hogy az Inter a nagyokhoz méltón tudja kezelni azon dolgokat, melyek folytonossághoz szükségesek, mindenekelőtt pedig olyan játékosokat vásárolt, akiknek még bizonyítaniuk kell, és éhesek, mint Thuram. Nekem úgy tűnik, hogy ezt a Juve is megértette mostanra.

A nevek alapján történő választás nem egyenlő a jó szerepléssel, főként igaz ez olyankor, amikor már kiteljesedett egy szuper karrier" – zárta mondandóját a szakértő.