Pogba a Juventus tudta nélkül használta a doppingvétséghez vezető gyógyszereket

image_2023-09-13_104104522.pngAz olasz sportsajtóban továbbra is Paul Pogba doppingbotránya jelenti a legfőbb témát. Hétfő délután óta több, fontos részlet is a nyilvánosság elé lett tárva többek között arról is, hogy a Juventus tízese milyen gyógyszereket szedhetett, mely az emelkedett tesztoszteron-szinthez vezetett, illetve - ami talán a legfontosabb -, hogy a játékos a klub orvosainak tudta és beleegyezése nélkül járt el.

A Corriere dello Sport értesülései szerint Pogba egy, a klubhoz nem kötődő amerikai orvos barátjának tanácsára szedett be táplálékkiegészítőket, erről azonban a klubot nem tájékoztatta. A problémát és a félreértést az újság szerint az USA-ban érvényes eltérő és kevésbé szigorú doppingszabályok okozhatták. Mivel a FIGC és az AIC aláírt kollektív szerződés értelmében a játékos fizetését felfüggeszthetik doppingvétség esetén, a Juve élt ezen jogával, és megvárja az ellenelemzés eredményét, ezután dönthet a szerződés felbontásáról. Ebből a szempontból a Juventus nincs időkényszer alatt, hiszen a felfüggesztés alatt nem kell fizetnie a játékost, elég megvárniuk az elsőfokú ítéletet, ha a szerződés felbontásában gondolkodnak, melyet a SkySport információi szerint valós opcióként fontolgat a klub.

Mint ismert, Pogbának három napja van ellenvizsgálatot kérni, hogy bizonyítsa ártatlanságát, melyet  a kéréstől számított hét munkanapon belül el kell végezni, a SkySport tegnap esti tudósítása szerint azonban ez még nem történt meg. Az is elképzelhető, hogy Pogba kérni fogja az ügyészség meghallgatását, szintén a következő hét napon belül. Amennyiben a pozitivitás beigazolódik, megkezdődne a doppingellenes ügyészség vizsgálati szakasza, amely elbocsátáshoz, vádalkuhoz vagy bírósági tárgyaláshoz vezethet.