Bonucci jogi lépéseket kezdeményezett a Juventus ellen

image_2023-09-12_211738058.pngA mai nap során több olaszországi hírforrás szerint a csapat nyáron távozó védője, a klub színeiben több, mint 500 mérkőzést lejátszó Leonardo Bonucci jogi lépéseket tett ma a Juventus ellen, miután létszámfelettivé nyilvánították, ennek következtében pedig nyáron már kerettag sem volt. Ezzel a lépéssel tovább mérgesedik az egyébként sem rózsás viszony a tavaly kapitányi karszalagot viselő játékos és a klub között.

Az olasz válogatott játékosnak az előszezonban külön kellett edzenie, mivel már nem volt része Massimiliano Allegri terveinek. Az átigazolási határidő napján ingyen csatlakozott a Bundesligában szereplő Union Berlin csapatához, de Bonucci úgy véli, hogy a Juventus megkárosította őt azzal, hogy több hétig távol tartotta az első csapattól.

Ahogy arról Romeo Agresti és Gianluca Di Marzio is beszámolt róla, Bonucci beperli volt klubját, amely állítólag nem hozta őt megfelelő edzettségi állapotba, megszegve ezzel az Olasz Labdarúgó Szövetséggel kötött kollektív szerződést.

Di Marzio beszámolója szerint Bonucci esténként, és a csapat többi tagjától eltérő időpontokban dolgozott a Juventus edzőpályáján. Soha nem találkozott a technikai stábbal, és nem használhatta az összes rendelkezésre álló eszközt sem. Bonucci ügyvédei, Antonio Conte és Gabriele Zuccheretti ma nyújtották be a keresetet.

Az olasz védő tisztázta, hogy ha megnyeri a pert, akkor az összeget a Neuroland nevű civil szervezetnek ajánlja, amely a torinói Regina Margherita Kórház gyermekidegsebészeti osztályán kórházba került gyerekek családjait támogatja, valamint a Live Onlusnak, amely defibrillátorokat vásárol és adományoz sportkluboknak, iskoláknak és önkormányzatoknak.