Több játékossal is hosszabbítana a Juventus

dusan_chiesa.jpgBár a mercato még csak éppen, hogy véget ért, a Juventus máris ráállt a jövő tervezésére, ennek keretében pedig a vezetőség hamarosan több játékossal is tárgyalásokat indíthat a szerződések meghosszabbításával kapcsolatban, míg más labdarúgóknál éppen a mostani kontraktusokat illetően bocsátkoznak majd új egyeztetésekbe, hogy megváltoztassák a szóban forgó megállapodások feltételeit. 

A védelem helyzete e tekintetben különös figyelmet élvez, ugyanis Romeo Agresti szerint Federico Gatti hamarosan az elsők között újíthatja meg szerződését, mivel képviselői hamarosan találkozni fognak a klub illetékeseivel. A középhátvéd 2028. június 30-ig írhat majd az Öreg Hölgynél, ahol várhatóan fizetésemelést is fog kapni. Nicolò Schira információi szerint az átigazolási szezon utolsó napjaiban egy angol alakulat érdeklődést mutatott az olasz játékos iránt, ám a Bianconeri visszadobta a megkeresést, mivel a mostani szezon és a jövő fontos építőköveként számolnak a labdarúgóval.

Hasonló szituáció állhat elő Daniele Rugani esetében is, akinek mostani szerződése 2024-ig szól, ám az újságíró tudomásának alapján jó esély mutatkozik arra, hogy a felek kapcsolata ezt követően is folytatódhat, melynek fő célja a játékos 3 millió eurós fizetésének csökkentése és értelmesebb elosztása lenne, ami gazdasági szempontból ismét előnyt jelentene a Zebráknak. A játékos maga boldog Torinóban, s különösebb gondolkodás nélkül belemenne a dealbe, s ugyanez igaz Dean Huijsenre is, akire fiatalként ugyancsak építene a Juventus, a holland tehetség pedig ennek nyomán még a mostani, 2027-ben kifutó kontraktusát is meghosszabbíthatja. 

Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna más futballistákat – egyebek mellett Adrien Rabiot-t, Federico Chiesát, Dušan Vlahovićot, valamint Wojciech Szczęsny-t – is ki fog értékelni, akik Agresti informátorai szerint egyénileg lesznek majd felmérve. A francia középpályás esetében elsősorban a művelet megvalósíthatóságát kell megérteni, lévén, hogy a játékos idén nyáron csak egy évvel terjesztette ki kontraktusát, őt követően pedig az olasz szélsővel való egyezség tető alá hozásán kell majd munkálkodni, ami a megbízható transzferguru értékelésének alapján az elkövetkezendő hónapok legnagyobb feladata lesz, hiszen a Bianconeri mindenképpen el akarja kerülni, hogy Chiesával is úgy végződjön a történet, ahogy annak idején Paulo Dybalával. 

Paul Pogba esete ennél jóval bonyolultabb, mivel a harminc esztendős klasszis esetében a kontraktus feltételeinek újratárgyalása lesz az elsődleges cél, annak érdekében, hogy a klub csökkenteni tudja a játékos fix, 8 millió eurós bérét. Nicolò Schira arról értekezett, hogy a Juve fejesei hamarosan találkozni fognak Pogba ügynökével, Rafaela Pimentával, akivel a francia fizetésének esetleges elosztásáról beszélnek majd, ugyanis a vezetőség úgy véli, hogy a gall sérülékenysége miatt luxus ennyit költeni a Manchester Unitedtől érkező kiválóságra.