Ravanelli: "Érthetetlen, hogy Allegri ennyire ragaszkodik Sandróhoz"

ravanelli_1.jpgA Juventus egykori támadója, a Fehér Toll becenévre hallgató Fabrizio Ravanelli a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának, melyben érthetetlennek nevezte, hogy Max Allegri ennyire ragaszkodik a Bologna ellen súlyos hibát vétő Alex Sandróhoz, ezen felül pedig kitért Romelu Lukaku Romához való igazolására, s Nicolò Fagiolira is. 

"A legutóbbi fordulóban nem a Juventus meccsén elkövetett bírói hiba volt az egyetlen súlyos baklövés, ám ez a mellényúlás természetesen kirívó esetnek számít. Döbbenetes, hogy egy ennyire egyértelmű tizenegyest nem ítéltek meg a Bolognának: a játékvezetés helyzete egyébként is siralmas, értve ezalatt különösképpen a VAR-használatot. A szabálykönyv szerint egyértelműen büntetőt kellett volna adni a szóban forgó esetnél, s egészen elképesztő, hogy a videóbíró még csak nem is jelzett Marco Di Bellónak. Az persze tiszta sor, hogy a bírókat sem kell félteni, mivel ők is rendkívül amatőr hibákat követnek el. Néha az az ember érzése, hogy Olaszországban nem értenek ehhez a szakmához" – jelentette ki a TVPlay munkatársának. 

"Úgy vélem, hogy a játékvezetői karból hiányzik egy kis alázat, mivel ahhoz, hogy egymás segítségére legyenek, nagyobb empátiával és nyitottsággal kellene rendelkezniük. Megítélésem szerint a bírók inkább arra törekednek, hogy minden esetben érvényre juttassák a maguk igazát a focistákkal szemben, s meglehetősen kihívóan viselkednek a labdarúgókkal, ami egy nagyon negatív gyakorlat. A Milan és a Torino mérkőzésén például túlságosan szigorú ítélet született, s ennek nyomán a Bolognának is járt volna a tizenegyes. A Rossonerit érintő esetek közül pedig egyik rosszabb határozat volt, mint a másik...

A Juventusnál ismét felütötte a fejét néhány jellemző probléma, például az, hogy a csapat nem tudta megfelelően kezelni a labdát, míg a Bologna magasan tartotta a vonalait, s rendkívül sokat támadott. Nagyon tisztelem Max Allegrit, ám nem értem, hogy hogyan lehet ennyire ragaszkodni Alex Sandróhoz, aki a Rossoblù góljánál megint súlyos hibát követett el. Teljesen érthetetlen, hogy a mester miért számol vele kezdőként, azok után, hogy a brazilnak tavaly csalódást keltő idénye volt, ráadásul már harminc éves, ami miatt hamarosan eljár felette az idő. Vele szemben ott van Federico Gatti, aki nagyon gyorsan fejlődik, s mégsem engedik játéklehetőséghez jutni. Ezt egyszerűen nem tudom felfogni, főleg azután, hogy a Zebrák újabban számtalan mérkőzést veszítettek el Sandro hibái miatt. 

Arkadiusz Milik ugyancsak rosszul játszott, s nem először vettem rajta észre, hogy képtelen felvenni a találkozó ritmusát, míg Manuel Locatelli szintén küszködött a mostani szerepkörében. A fő probléma viszont az volt, hogy a Juventus nem tudta felgyorsítani a saját játékának ütemét. A meccs előtt éreztem, hogy a csapat bonyodalmakkal szembesül majd a Bologna ellen, mivel egy jó futballt bemutató és szervezett ellenfélről van szó. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy ha a Bianconeri fegyelmezettebben védekezett volna, bezsebelhette volna a három pontot, ám az együttes hátsó sora ismét csalódást okozott, ezt pedig az Öreg Hölgy egyszerűen nem engedheti meg magának hosszabb távon. Alapvetően még Alex Sandróval sem lenne semmi bajom, ám ilyen állapotban a pályán tartani őt hatalmas tévedés. 

Mivel szilárd elképzeléseim vannak a futballról, sosem rajongtam túlzottan Romelu Lukakuért, főleg úgy, hogy a belgának legalább két hónapra van szüksége ahhoz, hogy formába lendüljön egy új csapatnál. Mivel a Roma egy olyan játékost igazolt, aki nagyon régen teljesített igazán magas szinten, biztosan nem lesz gördülékeny az átállásuk a Lukaku-központú hadrendre. Ami az Intert illeti, Benjamin Pavard sokkal fontosabb lesz a csapat számára, mint amilyen Lukaku valaha is volt, mivel a francia egy győztes típus, aki minőségi javulást fog hozni a Nerazzurrihoz, ráadásul igen nagy nemzetközi tapasztalattal bír. Talán a milánóiak végül még jól is járnak azzal, hogy akaratuk ellenére nem tudták szerződtetni a belgát, mivel az élet ekképp más ajtókat nyitott ki előttük. 

Úgy gondolom, hogy Lazar Samardžić nagyon nehéz időszakon megy keresztül, edzője pedig sokkal jobban kelezi a helyzetet, mint ő, elvégre nem az ő megállapodása semmisült meg az Interrel. Megvan a kockázata annak, hogy a szerb egy nagyon jelentős mentális leépülés előtt áll amiatt, hogy végül nem igazolhatott a fekete-kékekhez, ám ha képes lesz jól kezelni a helyzetet, mindenki számára bebizonyíthatja, hogy milyen erős is valójában. 

Hihetetlenül nagyra értékelem Fabio Mirettit, aki remek képességekkel bír, s gyakran csak az utolsó mozdulat hiányzik ahhoz, hogy valami igazán nagyszerűt alkosson a pályán. A Bologna ellen persze ő sem játszott jól, azonban ez nem az ő hibája volt, mivel a Juventus csapatszinten is rosszul védekezett, s túlzottan megnyújtotta az egyes sorok közötti távolságot. Nicolò Fagioli néhány mozdulata egyértelműen Andrea Pirlóra emlékeztet engem. Nem mindenki rendelkezik ilyen markáns karakterjegyekkel, s biztos vagyok benne, hogy ez a későbbiekben meghatározó lesz a középpályás fejlődésében. Nagyon kedvelem Fagiót" – összegzett Ravanelli.