HIVATALOS: Frabotta egy évre a Barihoz került kölcsönbe

image_2023-08-27_120124344.pngA Juventus hivatalos holnapján bejelentette, hogy Gianluca Frabotta egy évre kölcsönbe került a Serie B-ben szereplő Bari együtteséhez. A római születésű 24 éves játékos Andrea Pirlo egyéves regnálása során képezte az első keret részét, az edző távozása után azonban nem tudta meggyőzni Massimiliano Allegrit teljesítményével, így az elmúlt szezonokat kölcsönben töltötte, és ez idén sem lesz másképp. A klub hivatalos közleménye alább olvasható:

"Gianluca Frabotta a 2023/24-es szezonra kölcsönbe szerződött az S.S.C. Barihoz, vételi opcióval.

Frabotta a Frosinone csapatával a Serie A-ba való feljutás után, ahol az elmúlt idényben 22 alkalommal lépett pályára a Serie B-ben, ebben a szezonban is a Serie B-ben folytatja pályafutását.

Miután a 2019/20-as szezonban csatlakozott a Juventushoz, Gianluca megnyerte a Coppa Italia Serie C-t a Juventus U23-as (most Next Gen) csapatával, és a 2019/20-as szezonban debütált az első csapatban. A 2020/21-es szezonban végig a felnőttcsapat tagja volt, és emlékezetes gólt szerzett a SPAL elleni Olasz Kupa-mérkőzésen.

Minden jót, Gianluca!"

Frabotta 2020/21-es szezont a Hellas Veronánál töltötte, majd tavaly nyáron Leccébe került, ahol mindössze három mérkőzés és nulla lejátszott perc után felbontották a kölcsönszerződését, így került a Frosinone együtteséhez.