Yıldız és Huijsen meggyőzte Allegrit

huijsen_yildiz.jpgA Juventus előszezonjának talán legkellemesebb meglepetése a klub két fiatal csillagjának, Dean Huijsennek és Kenan Yıldıznek berobbanása volt, Gianluca Di Marzio minap publikált cikke szerint pedig a mester komolyan elgondolkodott azon, hogy tartósan felvigye az első csapathoz a két labdarúgót, azt követően, hogy a török és a holland tehetség az előző idényben a Primaveránál, majd pedig a Next Genben is kiváló teljesítményt nyújtott. 

Az újságíró híreinek alapján a Bianconeri belső munkatársai (egyúttal Di Marzio forrásai) csak az új Matthijs de Ligtként emlegetik Huijsent, akiről Max Allegri többször is nagyon elismerően nyilatkozott a felkészülési meccseket követően, s akivel szinte biztosan komolyan számolni fog majd az előttünk álló évad során. Az ifjú középhátvéd mindeddig 60 mérkőzésen szerepelhetett az utánpótlás-csapatok valamelyikénél, ezeken pedig 18 gólt szerzett, ami posztjához képest kifejezetten magasnak számít. 

Huijsen remek produkciója nem egy-egy pillanatnyi fellángolás volt csupán, mivel az ifjú reménység konstans nagyszerű teljesítményt tesz le az asztalra: állandó és fajsúlyos jelenléte van mind a védelemben, mind pedig az ellenfél büntetőterületén belül, konkrét elképzelésekkel operál, és letisztult, magabiztos módon futballozik, egyszóval egy igencsak komplex játékost tisztelhetünk személyében, ami a modern belső védők egyik legfontosabb ismérvének számít. 

A Bayern München kötelékéből tavaly leigazolt Kenan Yıldız már az elmúlt szezonban is kimagasló mutatókkal hívta fel magára a szélesebb közönség figyelmét az U19-es és az U23-as alakulatoknál, lévén, hogy 29 összecsapáson 11 góllal és 7 gólpasszal vette ki a részét csapatai meneteléséből. A mindkét lábával ügyesen bánó török tehetség alapvetően secunda puntaként érzi jól magát a pályán, azonban a támadósor szélén, valamint támadó középpályásként is képes maradandót alkotni. Allegri számára mindez kiváló ajánlólevelet jelentett vele kapcsolatban, nem is beszélve arról, hogy a tizennyolc éves játékos már hazája válogatottjában is bemutatkozhatott. 

Romeo Agresti ugyancsak arról értekezett, hogy Huijsen gyakorlatilag már véglegesen az első csapat kerettagjává vált (melyben Leonardo Bonucci keretből való száműzése is szerepet játszik), s hamarosan erre az útra léphet Yıldız is, aki viszont alkalmanként még a Next Gennél is szerepelni fog. Giovanni Albanese ezzel párhuzamban kijelentette, hogy Allegri és a szakmai stáb mindenképpen jelentős játékidőt akar biztosítani a két csiszolatlan gyémántnak az U23-asoknál, s a szezon során eseti alapon fog eldőlni, hogy a fiatalok mennyi lehetőséget kapnak majd a nagyok mellett.